Hur man bygger en subwoofer för din bil

baslådor finns i en mängd olika stilar, inklusive slutna, portade och bandpass. Den sluten låda är förmodligen den mest använda och det enklaste att konstruera. Det är vanligtvis en rektangulär eller fyrkantig låda med alla sina sömmar tätade med silikon. (Lådan måste tätas så ingen luft läcker ut ur det.) Du behöver
3/4-tums hög densitet spånskivor
Jigsaw
router
borrmaskin ner spiral bitars eller spiral bit
3/4-tums bit
fil
sandpapper
rakblad eller skalpell
spraylim
måttband
penna skruvar
silikon
löda
löda gun
Kalkylator Review anteckningspapper
matta
Bilstereo Subwoofers
Subwoofer Box
Swiss Army Auto Tools
Visa fler instruktioner
Förbereda för installation
1

Rådgör med tillverkaren eller återförsäljaren av subwoofers du har köpt för att bestämma rätt mått av inneslutningen. Se till att du står för tjockleken av spånskivor (3/4 ") Addera Konstruera Bilaga
2

Använd en penna och måttband för att spåra upp de mönster av inneslutningen på spånskiva. Du kommer att spåra ur mönstren för de sex sidorna av lådan, plus en center avdelare för i rutan för att separera de två högtalarna.
3

Använd figursåg, skära ut mönster.
4

Använda galler lock för subwoofer högtalare och en penna, spåra de yttre och inre delarna på plats i styrelsen där du tänker placera högtalarna .
5

Ta routern med en 3/4-tums bit och ställ in den för ett skärdjup av 3/8-tums. Route ut området mellan den inre och yttre cirkeln som du just ritade . Det är där ramen på högtalaren kommer att vila flush på den färdiga lådan. Om du inte har en router, borr med en stor borr för att göra hål. Detta kommer att fungera som startpunkt för din pussel. Jigsaw och skär ut hålet i den inre cirkeln. I detta fall kommer ramen av högtalaren vila på toppen av styrelsen.
6

Borra ett hål med en stor borr. Detta kommer att fungera som startplats för din sticksåg. Använd figursåg, klippa hål för högtalarna.
7

Använd en fil för att jämna ut kanterna på hålet och sandpapper för att jämna ut routern området.

8

Skär en 2-tums runda hål i varje sidopaneler. Anslutningar för högtalarkablarna kommer att fylla dessa hål på den färdiga lådan.
9

Montera boxen med skruvar, och försegla fogarna med silikon för att säkerställa att luft inte läcker ut Lämna frontpanelen -. den sida som kommer att hålla högtalarna -. utanför lådan
10 lim

Spraya på den yttre delen av lådan och baksidan av mattan, och linda mattan ordentligt på lådan.
11

Ansök mattan till den övre panelen (den som kommer att inrymma högtalarna).
12

Använda rakblad eller skalpell, skär vertikala, horisontella och vinklade linjer i ett stjärnmönster i mattan som täcker hålen för högtalarna. Skär ut mattan som täcker kontakten hålen.
13

Placera anslutningarna genom hålen, så att de två stift terminalerna är inuti lådan.
14

Skruva fast anslutningar och tätning runt dem med silikon.
15 < p> Löd högtalarkabeln till varje högtalare och kontakten. Löda positiva ledningen till den positiva ledningen på högtalaren, och den negativa kabeln till den negativa ledningen av högtalaren.
16

Sätt frontpanelen på lådan med skruvar och täta med silikon.
17

Skjut varje högtalare i stjärnmönster skära ut på mattan som täcker högtalare hål på frontpanelen.
18 < p> Montera rutan i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80377.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.