Hur man kan eliminera en Gnälla Från en bilstereo

En nyinstallerad bilstereo system kan plågas av en avlägsen, svag whine som verkar ändra tonhöjd tillsammans med motorns varvtal. Ofta kallas Generator gnälla, är ljudet inte exakt orsakade av generatorn. I de flesta fall är det oftast orsakas av en spänning som skapas av ett antal ledningar-relaterade faktorer, inklusive antalet slipade banor och hur trådarna körs. Lösa detta problem innebär inspektera varje komponent i bilstereon, från förstärkarna till huvudenheten själv. Saker du behöver
Noise filter
Visa fler instruktioner
1

Dra ur RCA-kablarna från förstärkaren och sätt en muting plugg att isolera bullret. Kontrollera de komponenter som är uppströms förstärkaren om ljudet försvinner. Anslut RCA-kablar från huvudenheten direkt till förstärkaren. Om bruset avkastning, kan huvudenheten behöver bytas.
2

Kontrollera jordkablar för dina stereo komponenter. Alla jordkablar för stereon bör ordentligt ansluten till plåten i bilens chassi. Använd sandpapper för att avlägsna eventuell ytrost från grundstötningen området.
3

Inspektera ledningsdragningar för din bilstereo. RCA kablar bör köra på motsatt sida av strömmatning. Omdirigera RCA kablar längs förarens sida av fordonet och strömmatning längs passagerarsidan av fordonet för att undvika interferens mellan de två.
4

Installera ett störningsfilter på strömmatning mellan generatorn och batteriet. Ett brus filter hjälper till att minska mängden brus passerade till bilens stereo, men det eliminerar inte bullret. Buller filter kan användas som en sista utväg om inget annat fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82047.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.