Kan en fyra högtalare Bilstereo användas utan Anslutning två högtalare?

Montering av en bilstereo kan vara en dyr process och vanligtvis innebär att bygga i etapper. Detta, naturligtvis, innebär att i vissa skeden av att bygga ditt ljudsystem kommer stereon vara ofullständig, men fortfarande är i bruk (eftersom ni uppenbarligen behöver fortfarande en stereo när du är i färd med att installera systemet). Således, är det naturligtvis nödvändigt att ta upp den funktionella kapaciteten av en speciellt kraftig bilstereon medan den fortfarande i kombination med endast ett begränsat antal högtalare. Hur Multichannel Stereoapparater Work
Extra kanaler på stereon inte kommer att påverka de kanaler som är i bruk, med tanke på de korrekta försiktighetsåtgärder.

Multichannel bilstereo, såsom en fyra-stereo, arbeta med jämnt dividera stereons tillgängliga watt över ett antal kanaler så att varje högtalare får en lika stor mängd effekt. Men om två av de fyra kanalerna i ett fyra-kanals bilstereo mottagare lämnas oanvänt kommer watt från stereon proportioneras mellan de två kanalerna som är i bruk.
Hur Högtalare Effekt Works

bilens högtalare är konstruerade för att hantera en viss summa av effekt, vilket din stereon går genom sina kanaler. Även billiga högtalare är begränsad till cirka 50 till 75 watt, dyrare högtalare kan hantera mer än dubbelt så mycket. Om du använder watt tillhandahålls från ett fyra-kanals stereo över endast två högtalare, kommer det att finnas en högre än normal mängd ström körs genom dina högtalare, så du bör försöka hitta högtalare som är kapabel att hantera den mängd effekt som du kommer att proportionering dina två tillgängliga högtalarna.
Fördelar
Oanvända kanaler betyder extra kraft proportioneras över de kanaler som är i bruk. p Det finns många fördelar med att ha en flerkanalig stereo även om du inte tänker använda alla stereo kanaler. Först kommer den mängd effekt som löper genom de kanaler som används är högre än med en enda kanal stereo. Dessutom, med en flerkanalig stereo ger dig möjlighet att lägga till stereon i framtiden utan att behöva byta ut din stereo mottagare.
Wiring Förberedelser
p Om du inte planerar att använda de återstående kanalerna på din fyra-kanals stereo i framtiden, skulle det vara bäst att köra ledningar för de återstående två kanalerna eftersom processen inte skulle vara mycket svårare eftersom du redan kommer att köra trådarna för de två högtalare som kan vara påslagna. När du har kört ledningar, se till att stoppa ledningarna ur vägen (under bilens mattor och inuti din dörr paneler) så att du inte kommer att snubbla på de lösa trådarna.
Försiktighetsåtgärder

När lämnar två av de fyra kanalerna i en fyra kanals stereo oanvända, är det säkrast att frysa ut alla lösa trådar som finns kvar från de oanvända kanalerna. Exponerade trådar är farliga eftersom, även om kanalerna inte har högtalare anslutna till dem, finns det fortfarande elektricitet går genom kanalerna, detta kan chockera dig eller kortslutning i stereo. Du kan ta försiktighetsåtgärd med dina lösa sladdar genom att skära ändarna av de lösa trådarna så att tråden manteln omfattar alla exponerade tråd, eller använda eltejp för att täcka upp eventuella blottade ledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81588.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.