Miata Radio Borttagning

Köpa en ny bil radio är oftast en spännande upplevelse, men butiken installation avgifter kan vara dyrt, och ta bort det gamla systemet är nästan alltid komplicerat. Avlägsnandet av en Mazda Miata radio är inget undantag, men uppgiften kan åstadkommas med rätt instruktioner. Det finns två olika sätt att ta bort en Miata radio beroende på bilens årsmodell. Borttagning av radio från en 1990 till 1996 Miata

Innan du tar någon elektrisk anordning på en bil, är det viktigt att koppla bort och ta bort bilbatteriet för att undvika oavsiktlig elektrisk stöt. Också, dra åt handbromsen för att förhindra att bilens rullning vid försök att dra radio och andra delar från instrumentbrädan. Ett antal olika typer och storlekar av skruvar måste tas bort när du tar ut en Miata radio, så se till att även ha en mängd skruvmejsel typer och storlekar på sidan.

När du tar bort Miata s mittkonsolen, de fem skruvarna som håller den på plats kan vara svårt att hitta. Man kan sitta under askkoppen, två är nära botten av förvaringsbox, och man kan hittas i varje nedre vänstra och nedre sidor höger konsolen. När du drar av konsolen, vara noga med att inte störa stammen och spakar gas.

Ta bort de två mittersta mun (ofta kallad "ögongloben ventiler") genom att skjuta en skruvmejsel bakom ögongloben vent bostäder och bända bort den med en måttlig mängd kraft. Var ytterst noga med att inte skada instrumentbrädan med den vassa skruvmejseln.

Tre skruvar som håller pjäsen mitten streck på plats kan hittas längst upp insidan av vänster ögongloben ventilationsöppningen, på samma plats på högra ögongloben ventilationsöppning och i det nedre vänstra hörnet av instrumentbrädan pjäs. Med hjälp av en magnetisk skruvmejsel i det här fallet är klokt att undvika små skruvar hamnar i ventilationsöppningarna. Borttagning pjäsen mitten streck är oftast enkelt, men kan kräva lite kraft även efter alla skruvarna har tagits bort.
P Det finns två skruvar på vänster på radio och två till höger. När dessa tas bort, bör radion avlägsnas försiktigt för att undvika repor och skador. Om radion inte kommit helt ur uttaget på första försöket, dra hårdare kommer oftast visa sig vara effektivt utan att skada radion ledningar, men använd viss återhållsamhet, eftersom det är möjligt att de radio-trådarna är lindade runt andra delar inuti instrumentbrädan. Om detta är fallet, skjut försiktigt ett finger bakom radion och haka alla anslutningar genom att försiktigt men bestämt dra isär alla pluggar. Addera bort radion från en 1999 till 2005 Miata

förfarande för avlägsnande av en radio från en 1999 till 2005 Miata är generellt en snabbare och enklare process. Köpa en "Ford /Mazda Radio Removal Kit" från en bildelar eller bil tillbehör butik och följa satsens bruksanvisning är i allmänhet det bästa sättet att utföra denna uppgift. Däremot kan processen också kompletteras med en tråd hängare

Var säker -. Om användning av metoden tråd hängare - att klippa hängaren tråden i två 8 - till 10-tums bitar. Böj varje tråd i ett "U"-form som är ca 1,5 inches bred, och stick in ändarna av varje "U" i de två öppningarna på vardera sidan av radion. Curling ett eller flera fingrar i båda slingorna och dra inte rakt ut, men ut och isär kommer att underlätta radion ur hållaren. Om vajern glider ut, sätt i den igen och vicka bara lite på nästa drag. Med lite ansträngning, bör radion komma helt ut, och alla anslutande ledningar kan kopplas ur med en fast drag på den pluggar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80902.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.