Hur man installerar en Kenwood Excelon KDC X811

Det brukade vara att installera en bilstereo krävs en examen i elektroteknik och en intim kunskap om det elektriska systemet i en bil. Men nu har eftermarknaden gjort det mycket lättare, med bolt-i delar som gör installationen en 30-minuters process. När du har rätt delar, installera en bilstereo kan vara ganska lätt, oavsett vad märke eller modell. I detta fall är däcket en Kenwood Excelon KDC X811, och bilen är en 2001 Chevrolet Silverado, men processen är densamma för andra fordon. Saker du behöver
1/4-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Fordonsspecifika dash kit
Fordonsspecifika kabelnätet
sidavbitare
Wire crimpers
Avbitare
Blue rumpa kontaktdon
GM antenn adapter
In-dash stereo
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Placera foten på bromsen och sätta fordon på första växeln genom att dra kolumnen shifter till sitt lägsta läge, sedan luta rattstången ner. Dra på ramen som går runt stereo och mätare för att frigöra klämmorna som håller den på plats med hjälp av dina händer, och lägg den åt sidan.
2

Tryck nedåt på de clips som håller fabriken stereo på instrumentbrädan och dra stereo ur instrumentbrädan. Dra ur antenn-och kabelnätet från baksidan av stereon med händerna.
3

Skjut bur som medföljer stereon i bilen-specifika dash kit och låsa den på plats genom att trycka ner stiften på insidan av buren med skruvmejsel, låsa buren i instrumentbrädan kit.
4

Placera ledningsnätet som medföljer stereon bredvid fordonets specifika ledningar sele. Du kommer att märka att varje sele är färgkodade med samma märken och koder. Detta för att underlätta monteringen. Strip 1/2-tums bort i slutet av varje tråd på varje sele, och crimp en blå rumpa kontakt med tråden crimpers till slutet av varje tråd på fordonets specifika sele.
5

Match tråden färgen på fordonsspecifika kabelnätet till motsvarande färg på stereon sele, och sammanfoga dem genom krympning stereo kabelnätet i det blå rumpa kontakten av tråden på fordonet särskild sele använder crimpers. Upprepa detta för varje tråd i selen.
6

Anslut fordonsspecifika änden av selen i instrumentbrädan sele och kör det genom mitten av buren av instrumentbrädan kit. Tryck sedan in dash kit i instrumentbrädan tills den klickar på plats. Anslut GM antennadaptern på änden av beståndet antennkabel, sedan in selen och antennen sladden på baksidan av stereon och tryck stereon i buren tills det klickar på plats.
7

Sätt ihop resten av instrumentbrädan i omvänd ordning jämfört med demontering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80720.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.