Hur man kör en bil Amp på nätström

Bilar verka på en 12-volts elsystem, vilket ger en hel del ström vid låg spänning. Bil förstärkare är konstruerade att använda likström (DC) från bilens batteri och generator för makt. Detta skiljer sig från ett hem elsystem, som använder växelström (AC) och ger 110 till 120 volt vid en lägre ström. Att köra en bil förstärkare från en AC-krets, måste du först konvertera från växelström till likström. Saker du behöver
12-volts nätaggregat.
Red strömkabeln
svart jordledning
Wire strippor
Avbitare
Skruvmejsel
12-volts brytare

Visa fler instruktioner
1

koppla ur nätaggregatet och se till att den är avstängd. Nätaggregatet kommer att ge den effekt som behövs av förstärkaren. Nätaggregat tar växelström och omvandlar den till likström. Först går växelström genom en transformator, som stegar ner spänningen och ökar den aktuella nivån. Sedan en likriktarbrygga - en uppsättning av fyra dioder som tillåter ström att flyta i endast en riktning - tvingar utsignalen från transformatorn för att stanna konstant
2

Ta bort 1/2 tum av isoleringen av. ena änden av den röda strömkabeln och anslut den till den positiva effekt skruvplint på förstärkaren. Ta bort en centimeter av isoleringen från den andra änden av den röda strömkabeln. Anslut den till den positiva utgången på strömförsörjningen.
3

Ta bort 1/2 tum av isoleringen från den ena änden av den svarta jordledningen och anslut den till minus /jord skruvanslutning på förstärkaren. Ta bort en centimeter av isoleringen från den andra änden av den svarta jordledningen och anslut den till den negativa utgången på strömförsörjningen.
4

Anslut en liten 12-gauge wire från "remote" skruv terminal på förstärkaren till ena sidan av 12-volts brytare. Anslut en andra 12-gauge tråd till den andra sidan av 12-volts brytare. Den andra änden av den andra tråden måste anslutas till den positiva utgångsklämman från strömförsörjningen. Varje förstärkare har en avlägsen terminal, som tar förstärkaren på och av. När 12 volt appliceras på fjärrkontrollen, kommer förstärkaren slås på. Syftet med 12-volts brytare är att tillhandahålla ett sätt att stänga av förstärkaren på och av utan att fysiskt ansluta och koppla en remotekabel.
5

Koppla in strömförsörjningen, slå på den och ställa in kraften ratten till 12 volt. Vänd fjärrkontrollen till läge "på" läge. Förstärkaren strömindikator ska vara på, vilket indikerar förstärkaren är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81342.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.