Hur man gör ett ljudsystem för Car

Skapa din egen bil system för stereoljud är både skrämmande och själv-tillfredsställande. Marknadsplatsen erbjuder rikliga val i allt från bil-mottagare /enheter head till produkter bullerbekämpning. Det finns också frågor om högtalare, förstärkare och kablage, utan att ens nämna fjärråtkomst och bärbara musikspelare som ansluter direkt eller via Bluetooth-teknik. Kort sagt, bilstereo produkter erbjuder ett överflöd av val, som låter vem som helst skapa en sonic sagoland i sina fordon. Saker du behöver
Drill, såg 3/8 "eller 1/2"
hand eller cirkulärt borr fastsättning
stjärnskruvmejsel (er) från kabelskalare
Wire crimpers, tillval
eltejp
Huvudenhet för val
talmän val
Förstärkare för val
kablar av buller val
dämpande produkter av val
Visa fler instruktioner
Bestäm och Installera huvudenheten
1

Hjärnan hos någon bil ljudsystem är huvudenheten. Vanligtvis placeras i fordonets instrumentbräda, kan detta vara allt från en CD-spelare paras med en AM /FM stereo tuner till det senaste inom MP3 och Bluetooth och Sirius /XM Satellite Radio. Välj en enhet som matchar DIN höjd av instrumentbrädan öppning. För en större huvudenhet, dvs en som har en bildskärm, kan en större streck öppning göras med en borr och en handsåg. DIN storlekar allmänhet kallas enkel eller dubbel DIN. Dessutom

, välj en enhet med RCA-typ pre-amp utgångar om en extern förstärkare ska användas.
2

Välj högtalare som matchar märkeffekt huvudenheten eller förstärkare (er) som har valts. Det är också en klok idé att använda de befintliga högtalaröppningarna i fordonet. Om användning av befintliga dörröppningar, är den enda avgiften som behövs i allmänhet en stjärnskruvmejsel.

Alternativen för högtalarna är riktigt riklig. Val varierar från allt-i-ett koaxiala mönster att total separation mellan diskant, mellanregister och bas-komponenter högtalare. Varje big-name tillverkare, från Boston Acoustics till Pioneer, till exempel, erbjuder både all-in-one högtalare och separata komponenter på flera prisklasser.
3

Förstärkare förbättra ljudkvaliteten så mycket som volym. Installera förstärkare där de får bra ventilation och minimal exponering för solljus. Detta betyder oftast ampere installeras under sätena eller i bagageutrymmet. Monteringshål brukar borras, (s) förstärkaren är monterad med metall skruvar.

Använd större diameter RCA-kablar för att ansluta låg-nivå utgång på mottagaren /huvudenheten till den låga nivån ingången på förstärkaren .

Du kan ansluta ledningen motorantenn från baksidan av radion till förstärkaren FJÄRRPÅSLAG (REM) ingång. När radion är påslagen, bör 12 volt visas på ledningen, och starta förstärkaren när den är ansluten till elnätet leder.

Var säker på att Motorantennkabel lyser när mottagaren är påslagen. Alternativt kan din huvudenhet har en separat ledning tillägnat amp turn-on funktion. När radion är på, i någon funktion, bör 12 volt vara närvarande vid amp tur på bly tills radion är avstängd.

Anslut minus /jord strömkabel innan RCA högtalarkablar för att förhindra oavsiktlig skada högtalarna.
4

lägre frekvenserna som ska produceras, desto större är behovet av en låg frekvens högtalare eller subwoofer. Subwoofers behöver i allmänhet separata höljen för direkt maximal högtalarens frekvensåtergivning på framsidan av komponenten. Deras primära funktion är att lägga till dunk bas fundamenta och trummor sparka, och all annan information med låg frekvens under 80Hz. Konstruera en låda kräver en borr, såg, och alla de andra verktyg som anges ovan.
5

Kablage är den mest ekonomiska, men dramatisk, val som kan göras. Som den svagaste länken i kedjan, kablage kan göra skillnaden mellan tillverkarnas inbyggd kvalitet och en state-of-the-art bilstereo extravaganza. Kör kraftkablar samt högtalarkablar från olika sidor av bilen för att minimera signal störningar och distorsion. Använd tråd strippor till nakna ändarna av kablar och kontakter eller eltejp för att bättre binda kablarna till högtalarkablar.
6

Bullerdämpande produkter både förbättra ljudet och hjälpa till att eliminera yttre noise.Dynamat och Fatmat är isolering produkter som kan sättas i dörrkarmar och kapslingar subwoofer. Bullerbekämpning inte bara minimera ovidkommande yttre buller,.. Den låter hjälper effektiviteten stöd högtalare /prestanda
7

Ground alla elektriska komponenter till utformningen av bil, lastbil eller skåpbil
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80717.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.