Hur man installerar en stereo i en Chevrolet Suburban

Chevrolet Suburban stereo system har utvecklats under loppet av modellens 60-års livslängd, men för de flesta av dessa decennier radion följde en standardiserad installation schematisk. Den genomsnittliga stereo installationsprogrammet kan slutföra jobbet i ungefär en timme. Saker du behöver
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
eltejp
Kabelstam adapter kit
Avbitartång
Visa fler instruktioner
Installiing en stereo Into en Chevrolet Suburban
1

Koppla bort batteriet. Suburbans sedan slutet av 1970-talet använder en sidomonterad terminal design. De flesta modeller kommer att använda en 10mm bult att hålla den positiva polen på batteriet.
2

Ta bort den gamla stereon, om tillämpligt. Den främre instrumentpanelen måste avlägsnas för att ta stereo-ut, och detta förfarande är något olika för varje modelltyp. Äldre Suburbans kommer att ha en 1/2 DIN-stereo öppning, och endast den främre radiopanelen måste avlägsnas med en skruvmejsel. Senare modeller kan ha en 1,5 DIN-öppning, som är något högre, men med samma bredd som en en DIN hål. Även nyare Suburbans kan ha en 2 DIN hål som rymmer en vy skärm med navigeringsfunktioner. På de flesta sena modeller, kan hela främre instrumentpanelen tas ut genom att ta bort de nedre bultarna med en hylsnyckel och sedan dra försiktigt på toppen tills den lossnar från popnitar. Radion hålls i med två bultar, och är ansluten till ledningsnätet med en adapter.
3

Splice den nya stereons kablar i kabelnätet adaptern satsens plugg. De flesta kommer att ha ett kopplingsschema som ger färgerna för varje tråd, som kan skilja sig för årsmodell. Skarva kablarna genom strippning sin isolering och tvinna ihop dem, sedan täcka varje förbindelse med en liberal mängd eltejp.
4

Montera stereo i adaptern satsens tillhandahålls plastplatta. För 1/2 DIN radio, kommer detta att ge ett mer professionellt utseende, och fylla det tomrum som orsakats av en mindre enhet i instrumentpanelen. Radion kommer att glida in i plattan framifrån, och när den är på plats har det metallflikarna som kan böjas tillbaka för att säkra den.
5

Bolt stereon och plattan i radio öppningen. Fäst ledningar adaptern till lastbilens sele, skjut in radion i stället. Säkra radions plattan på instrumentbrädan genom att ansluta bultarna.
6

Byt instrumentpanelen eller radiopanelen plattan. Tryck in den popnitar, sedan skruva fast botten med hylsnyckel.
7

Återanslut batteriet och testa radion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80595.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.