Vad Ställer Off billarm

Få saker rival förtret skakas av en god sömn med en bil larm, bara att titta ut och se området herrelös katt - och ägaren av bilen - ser skyldig. Larm kan utlösas av allt från höga ljud att glömma att avväpna det innan du öppnar dörren. Att veta hur bilen larm arbete kan hjälpa dig att återställa en liten inhemsk lugn till ditt kvarter. Grunderna

I sin enklaste form är ett billarm inget annat än en enkel dator, en sensor, en siren och en fjärrkontroll för tillkoppling och frånkoppling av larmet. Då sensorn känner av ett intrång eller annan ingång ovanför en viss tolerans, sätter alarmet datorn sirenen, vilket gör att höga ljud för att avskräcka tjuven från att fortsätta sitt arbete. Mer avancerade larm inkluderar stöldskydd som hindrar bilen från att starta, personsökningssystem för att varna fordonsägaren larmet har aktiverats, och även möjligheten att beväpna och avväpna larmet via Internet.
Spänningssensorerna

De mest grundläggande larmen använder en enda spänning sensor för att avgöra när en stöld eller inbrott försök görs. Denna sensor övervakar den statiska spänningen i bilens elsystem och utlöser larmet när den känner av ett spänningsfall, såsom när en dörr eller bagageluckan öppnas och innerbelysningen gå på. Försök att starta bilen eller bryta strömmen kommer också resa spänningsavkännaren.
Shock Sensorer

Den vanligaste formen av givare finns i system billarm är stöt eller sensorer vibrationer som upptäcker när någon eller något försöker flytta eller få tillgång till fordonet. Rörelsen utlöser sedan larmet. Shock sensorer kommer i enkel-och dubbel-scenen formen. Enstegs sensorer känner bara den tunga påverkan av en dörr tvingas eller krossat glas, men en tvåstegs kommer kvittra sirenen som en varning till en lätt påverkan innan du ställer in larmet i sin helhet på en tyngre effekt.
< p> Dessa sensorer är ofta föremål för falsklarm från djur som hoppar på fordonet, vibrationen av en tung lastbil passerar, eller höga ljud såsom stereo eller högt avgaser. Som ett resultat kan dessa sensorer typiskt justeras med avseende på känsligheten för att minska falsklarm.
Hood och Sensorer Dörr

Enkla omkopplare kan placeras på kåpor, dörrar och trunkar att aktivera larmet när någon av dessa öppnas när larmet är inkopplat. När dörren öppnas, stängs brytaren och larmet utlöser sirenen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-alarms/89984.html

Previous:
Next: No

Bil Larm

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.