Hur fungerar det Anti-Theft System Arbete på en 1998 Cavalier

Säg vad du om att GM: s J-Body chassi -? Chevy Cavalier, Olds Firenza, Pontiac Sunbird och Buick Skyhawk - men visst gjorde ett bra jobb med att hålla GM går i nästan två decennier. En av hemligheterna till Cavallier framgång var det stora antal standardfunktioner och billiga alternativ som är tillgängliga för en bil i sin prisklass. Detta inkluderar ett larm, keyless inresa och radio lås, bland många andra. Keyless Entry

Cavalier säkerhetssystem startar vid keyless inresa fob, vilket är en radiosändare som används för att belysa de inre lamporna, bara öppna förarsidans dörr eller samtliga dörrar och öppna bagageluckan. Dock var detta system inte tillgänglig på bas-modellbilar 1998. Sändaren fob sänder en kodad signal till en radiomottagare i bilens larm-modul. Fob och bilen använder en "rullande kod", vilket innebär att koden ändras varje gång du trycker på knappen. Till exempel, skickar sändaren ut kod 0001 första gången du använder den, 0002 andra gången och så vidare. Datorn måste vara synkroniserad med sändaren så att den vet vilken kod att förvänta nästa.
Passlock Key

GM Passlock II-systemet används tillsammans med denna generation Cavalier utnyttjar ett motstånd i nyckeln, som fungerar som en sekundär säkerhetsåtgärd för att förhindra tjuvar från att bara bryta tändningslåset och vrida den. När du sätter i nyckeln i tändningslåset, skickar datorn en elektrisk puls genom nyckelhålet, som driver in i motståndet. Datorn räknar med att se en viss ström komma ut på andra sidan av motståndet, om spänningen är fel, då låset kommer att vända, men bilen startar inte
. Theftlock Radio

GM var en av de första tillverkarna att märka att tjuvar var förtjust i att stjäla radioapparater, och att de flesta fordon inbrott var försök att stjäla radion. Trevligt för tjuven, som får $ 50 för hans ansträngningar, inte så mycket för ägaren, som har att betala flera hundra för att fixa ett trasigt fönster. Förutom att bara göra radion verkligen svårt att ta bort, kom GM också upp med ett intressant sätt att förhindra stöld. Om ägaren engagerar Theftlock funktionen på radion, kommer radion inte att stänga om inte ägaren går in en kod för att stänga av den. Annars kommer radion körs när den har makt, vilket gör det till en ganska svår att sälja till potentiella staket.
Säkerhet Avstängning och Larm

äger någon bil med ett larm lång nog, och så småningom något som kommer att ställa in den. Bil, ekorre, låg självkänsla - något. Och när det händer, kommer larmet modulen inaktivera tändningen, hålla bilen från att starta och utlöser stöldskydd lampa på instrumentpanelen. Om bilen stängs av, vrid nyckeln hela vägen fram till den positionen, tryck och håll den lilla, svarta betjänt-override knappen under instrumentbrädan. Du hittar det där vadderade överdraget möter hård plast. Detta återställer jordad starter tråd och tillåter dig att starta motorn. Upprepa dessa steg för att helt återställa larmet och lyssna efter larmet piper för att bekräfta det. Eller, om allt annat misslyckas, koppla den negativa batterikabeln i 30 sekunder eller mer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-alarms/89983.html

Previous:
Next:

Bil Larm

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.