Gemensam fordonseffektfönster fel och underhåll tips

motordrivna fönstersystemet består av ett fönster, fönster regulator, motor, reläer, strömställare och andra apparatkomponenter. Det allmänna elektriska fönstersystemet är utrustat med två uppsättningar kontrollbrytare. En är placerad på instrumentbrädan eller förarsidan av dörrarmstödet, vilket är huvudströmbrytaren, som styrs av föraren att lyfta varje fönster. Den andra uppsättningen är installerad på varje passagerardörr, som är en delströmbrytare som kan användas av passagerare. Vanligtvis är huvudströmbrytaren utrustad med en kopplingsbrytare. Om den är urkopplad fungerar inte delströmbrytaren.

vid uppsamlingsplats eller att köpa take-away snabbmatsrestaurang parkeringsplats, är elfönsterhissar mycket bekväm design, är det inte komplicerat mekaniska anordningar, olja är den viktigaste underhåll. Eftersom den mekaniska anordningen är belägen inuti dörren måste emellertid det inre höljet avlägsnas. En dold skruv som säkrar det inre locket finns i insidan av dörrhandtaget. Växeln och kabeln används som bränslecentrum med armstödet och gliddelen. Innerkåpan är täckt med vattentät plast, och det är väldigt viktigt att återställa den till sin ursprungliga form.

Fönstret på fönsterglaset påverkar inte bara utseendet, det påverkar även synfältet. Överdriven smuts påverkar effekten på elströmställaren. Lokal hindra vatten från att komma in i bilen, en övre ram med ett gummiband, som ofta är i kontakt med glaset. Efter det att glaset är färgat ökar friktionen med gummibandet, och omkopplaren påverkas också, så glaset måste hållas rent.

elektriska fönsterbrytare med stor kraft, aktivera viloläge när stunden även göra motorljud förändringar, så svag bilbatteri de, vara noga med att inte öppna eller stänga fönstren samtidigt.
Orsak

1. fönsterhiss switch operation är inte jämn, mestadels i hissdörren inre delarna av oljebrist, bör oljan avlägsnas tillsammans med locket.

2. Om glaset inte fungerar alls kan det hända att omkopplaren misslyckas. Om det är ett fel på strömbrytaren kan den bara bytas ut.

3. Om den elektroniska enheten inte fungerar är det vanligt att kontrollera säkringen. Kontrollera noggrant att säkringen är för det elektriska fönstret.

4. När växelns funktion försämras och fönstret inte kan öppnas smidigt, är det hög risk att omkopplaren kommer att fungera felaktigt.

5. Innan du börjar tanka den inre mekanismen, ta först bort det inre locket. Ta bort den dolda skruven och ta bort snäppknappen.

6. Avlägsna det inre locket och avlägsna plastpapperet för vattentäthet nedan för att exponera fönstret lyftmekanism.

7. Applicera fett på insidan av armstödet och växeln. När du rör dig upp och ner kan du applicera en mycket liten del genom att spruta.

8. Skyddsdelen av stödglaset måste också kontrolleras. När glaset är i dålig värmeledningsförmåga kan den beläggas med ett ljusmedel.

9. För att göra glasskivan smidigt är det viktigt att motståndet minimeras. Glasfläcken blir också ett motstånd, och fönstret ska hållas rent.

Lämna ett svar