Inte panik motor knock tydliga skäl för rätt medicin

Lift motor knock, för sunt förnuft är inte särskilt bekant med bilen människor som antagligen en mycket hemsk sak, i själva verket ingen motor knock och komplexa fantasi, så länge Kan tydligt förstå orsaken, rätt medicin kan vara.

Vad knock

bensinmotorer, när luft-bränsleblandningen i förbränningskammaren under insugningstakten, ett kompressionsslag när kolven sätts kompression, gasblandning högt tryck till tändstiftet efter tandning, förbränning Det genererade trycket omvandlas till motorns kraft.

förbränningsmotor är mycket komplex, så behovet av rimligt noggrann design och kontroll, bara ett litet misstag eller onormal kontroll, kommer att resultera i onormal förbränning, och & ldquo; knock & rdquo; är en onormal bränning. Enkelt uttryckt är knocking en tryckstörning i förbränningskammaren orsakad av onormal förbränning.

Den främsta orsaken knock följande skäl:

Först tändförställningen vinkeln alltför:

För att kompressionskolven efter slutet av de döda, för att ange en effekt Stroppen får omedelbar effekt och är vanligtvis förantändad innan kolven når toppdödscentrum. Den för tidigt tändnings bringar kolven under kompressionstakten är fortfarande majoriteten av olja och gas har bränts, oförbränd olja och gas vid denna tidpunkt kommer att vara under stor press till självantändning, vilket orsakar detonation.

För det andra, överdriven motor sot:

i förbränningskammaren hos motorn över kol, utöver kompressions kommer också att producera hög temperatur heta fläckar på kol-förhållande yta ökas, så att motorknackning.

För det tredje är luft-bränsleförhållandet inte är korrekt:

är för mager bränsle-luftblandningsförhållande, förbränningstemperaturen kommer att öka, kommer förbränningen orsaka motortemperaturen ökas temperaturen höjs naturligtvis lätt att knacka.

För det fjärde är bränsleoktantal för låg:

oktan bränslets antiknackningsindex är, desto högre oktantal, desto starkare antiknackningsegenskaper. För motorer med högt kompressionsförhållande är trycket i förbränningskammaren högt. Om bränsle med lågt knockmotstånd används, är det sannolikt att knackning kommer att ske.

vet hur knackar och knackar inflytande

knock engelska knackar knackar mening, så när detonation motorn kommer att producera slagverksljud. Det lilla diskontinuerliga banljudet är ganska skarpt, lite som ljudet av en tappande triangel. Vid en allvarlig och kontinuerlig knock kommer motorn att ha ett ”哩哩 哩” ljud, och motorn kommer att vara signifikant svag.

Många depå för att pressa ut den maximala motorprestanda och minska bränsleförbrukningen, tändvinkeln som används kommer vanligen påskynda region uppsättning i förväg av jämförelsen, är cirka 2000 till 3000 rpm i motorbelastningen stort mellan, Det är oundvikligt att det kommer att bli en liten knock, men en liten knock kommer inte att ha stor inverkan på motorn, och ägaren behöver inte oroa sig för mycket.

När emellertid motorknackning på grund av problem som uppstår såsom dålig värmeavledning eller allvarlig koks, som vanligtvis är mycket svår detonation, om den är kontinuerlig och svår knackning förekommer i den höga rotations och hög belastning, i en minut, förlusten smältan sträcker sig från tändstiftet och en kolv, en cylinder och allvarlig motorkropp jämnt slitage kommer att blåsa.

Knock Sensor

Metoden för knackar mest snabb och effektiv hämning är fördröjd tändinställningen, vilket reducerar förbränningstrycket. Så Knock princip Sensor manövrering, när den detekterade motorknackning, då försenade tändningsinställning till tändningsögonblicket inte slå, för att vara motorn inte slå, sedan sakta tillbaka tändförställning .

Lämna ett svar