Akta blivit lurad när reservdelar finns att tänka på fråga den gamla delen av

[kunskap av ägarna till familjebilar Nyligen många ägare speglar Huli District Industry 12315, vissa auto reparationsindustrin för underhåll för att ersätta de reservdelar inte Återvänd, det finns möjlighet till återvinning. Undersökningen från bransch- och handelsdepartementet konstaterade att betalningen av icke återbetalningsbara delar har blivit en ”dold regel” inom fordonsindustrin, men lagen är en överträdelse.

Mr Xu köpte en ”Toyota Crown” -bil i Xiamen Zhongda Toyota Motor Service Co., Ltd. i januari i januari. 15 juli i år, gick han till affären efter byte av bilbatteri, kraven på företagen kommer att ersätta det gamla batteriet tillbaka till sin egen, men personalen har sagt återförsäljare, måste tillverkarna att återvinna gamla batterier, kan inte returneras. Mr Xu anser att det är orimligt och kräver att säljaren ska återvända till det gamla batteriet och klaga till bransch- och handelsavdelningen.

Efter att ha mottagit klagomålet kontaktade Huli District Industry and Commerce Bureau 12315 Complaint Center parterna att förmedla. Handels- och industri tjänstemän påpekade att enligt ”underhålls motorfordon regler” artikel 31 i dekret 7 2005 kommunikationsministeriet & ldquo; motorfordon underhåll operatören utbytta delar, montering, reparation bör anförtros parterna själva. & nbsp; Det är konsumenten äger ägande av bilen från den tid bilen köps, inklusive eventuella tillbehör och anläggningar på fordonet. Fordon och reservdelar på grund av fel, byta ut delar ägs av konsumenten, har konsumenten rätt att behandlas delar, reparationsverkstad rätt att kvarhålla de utbytta delar. Efter medling slutligen nådde Xu en överenskommelse med återförsäljarna, bära halva kostnaden av tillbehör återförsäljare, gamla delar återvinns av tillverkaren.

I detta avseende näringslivet påminde också om att efter reparationen, ägare vid tidpunkten för undertecknandet, bör du noga för att se att en del av underhållet ensam på hur man handskas med de utbytta delar, akta auto reparationsverksamhet Fudge.

Relaterade Rekommenderad läsning: ändra växellådsolja automatisk växellåda kräver regelbundet underhåll http://yongche.16888.com/yfzs/2013/0531/239435.html

Lämna ett svar