Var inte panik för att se hur man hanterar plötslig punktering

[Bilägarens kunskap om familjebil] I vårt dagliga liv kan varje förare uppleva en punktering. Vid denna tidpunkt får du inte panik, lugna dig ofta Låt folk vända sig till säkerhet, låt oss ta en titt på hur man hanterar plötsliga punkteringar.
genomsnittlig förare kommer att känna när punktering kroppsrörelser, som moppning golvet med en känsla, och sedan manipulera ratten blir svårt. När detta inträffar den första gången gaspedalen släpps stabilisera ratten, slam på bromsen och undvika stora riktningar bör Diancha sätt och vid nedväxling möjligt med motorvarvtalet sänks broms . Slutligen, stanna vid sidan, slå på dubbla blixten, stäng av flammen och dra handbromsen.
■ Vad ska jag göra om bilen ändras?
Innan du byter däck, parkera du först bilen på en jämn, hård mark. Det är förbjudet att byta däck på den mjuka sanden! Och sedan öppna den dubbla blixt, stänga, dra upp handbromsen. Byte av däck kräver tre verktyg: jack, skiftnyckel och släpvagnsring. Särskild påminnelse om att efter att ha tagit bort verktyget, kom ihåg att låsa dörren och bagaget för att förhindra stöld.

Rusa inte till jacken. Använd först en skiftnyckel för att lossa alla skruvar. Eftersom skruvarna är tätt åtdragna, är det svårt att lossa när bilen är lyft och friktionen av marken försvinner. Använd uttaget för att lyfta fordonet medurs, skruva loss skruvarna och förbered dig för att byta reservdäck.
akuta däckbyte Anmärkningar:
■ kvinnliga ägaren är oftast inte tillräckligt starka för att byta däck, rekommendationer fina flickor här kan göra nyckeln handtaget till vänster, till nivån för ställskruven, då hela kroppen Tryckkraften under handtaget, du kan lossa skruven.
■ Om du tröttnar på de mer avlägsna platser, är det bäst att parkera på en säker plats, ringa polisen, och låsa dörren till anti-rån Road.
■ ägare i färd med att byta däck, se till att göra arbetet av varning, till exempel öppna dubbla blinkande lampor, skyltar, etc.
■ triangel placerade reservdäcket har också livslängden för den allmänna däckåldringsperiod på cirka fyra år, därför Reservdäcken ska bytas ut efter 4 år.
Metoden att ladda däcken är motsatsen till hur man tar bort däcken. Först skruva de fem skruvarna, inte dra åt för hårt, du kan trycka på däcken. Därefter sänks stiftet moturs och skruvarna skärs upprepade gånger i diagonal ordning.

Samla slutligen verktyg och däck. När du sätter ut jacket, var noga med att justera pilarna med prickarna och placera dem i bagaget. I annat fall kommer inte däcken att passa in.

Relaterad Rekommenderad läsning: Vad ska jag göra om bilen hamnar i vattnet? Lär dig hur du ska fly i en bil

Lämna ett svar