Volvos syskonbil försenad till Europa och USA

Internetförsäljning kombinerat med cirka 500 egna återförsäljare och distribution och service via Volvos nätverk. Så tänker sig kinesiska Lynk&Co grunden i lanseringen av sina bilar i Europa och USA. 

När Lynk&Co visade sin allra första konceptbil, Lynk01, valde de Berlin som ort för eventet. Och det var ingen slump. Tillsammans med San Francisco i USA blir Berlin basen för lanseringen på respektive kontintent.

De egna återförsäljnarna kommer att etableras nära bilkunderna och på olika shoppingcenter, ungefär på samma sätt som Tesla gjort i till exempel Sverige. På grund av utbyggnaden av de egna affärerna lanseringen skjutits upp ett drygt halvår. Det var tänkt att Lynk-bilarna skulle finnas i Europa och USA tidig höst 2018 men nu tyder allt på en global lansering under första eller andra kvartalet 2019 i Europa och ytterligare något senare i USA.

Lynk01 första bilen ut

Första bil blir Lynk01 – crossovern som visades i Göteborg och Berlin vid lanseringen av varumärket. I Kina kommer Lynk01 att börja säljas i slutet av det här året och sommaren 2018 kommer Lynk02, en bil som ännu inte visats ens i konceptform. Först sent 2018 kommer den kompakta sedanen, Lynk03, att börja säljas i Kina.

Lynk&Co:s målsättning är att redan 2020 sälja cirka 500 000 bilar varav hälften ska säljas i Kina. Volvos systermärke har ännu inte avslöjat några planer på tillverkning utanför Kina men då Lynk-bilarna ska byggas på den med Volvo gemensamma plattformen CMA så finns det en möjlighet att bygga bilarna i Volvos fabrik i Belgien.

Volvo och Lynk&Co ska dela på fabriken i kinesiska Luqiao där Volvo ska bygga sin 40-seriebil för Kina.

Lämna ett svar