Svensken ligger bakom tekniken som förlänger räckvidden

Cadenza Innovations nya uppfinning har tagit fyra år att forska fram. I en tidigare intervju med Veckans Affärer avslöjade svensken Christina Lampe-Önnerud detaljerna kring den banbrytande tekniken som paketerar energin på ett annat sätt. 

– Vi har kunnat placera battericylindrarna tätare och satt dem i en keramisk insats med både termisk isolering och ett brandsläckande material, sa hon då.

– Denna insats har vi placerat en aluminiumburk för att få optimal kylning. Genom den här lösningen har vi kunnat ta bort en massa onödiga komponenter och få ut mer energi per volym. 

LÄS MER: Svenska före detta Tesla-chefens nya projekt

Haft diskussioner med Elon Musk

Hon menar att om batterilösningen placerar i en Tesla-bil så skulle räckvidden öka med 70 procent samtidigt som kostnaderna skulle bli lägre. 

Företaget har nu tagit patent på den nya tekniken och flera olika företag och bolag har hört av sig. 

En av dem är Tesla-grundaren Elon Musk. 

– Vi har haft ett antal diskussioner. Men just nu har ju Tesla fullt fokus på leverans så det är inte rätt tid att komma in med ny teknologi. Han har gjort ett fantastiskt jobb och vi står på sidan och hurrar, säger hon i en intervju med VA.

– Tack vare vårt licensupplägg har vi möjlighet att ta vår lösning till många spelare och Tesla är självklart en av dem. 

LÄS MER: Han är svensken som ska utmana Elon Musk

Lämna ett svar