Skyltfonden delar ut 4 miljoner kronor

Alla har nog stött på de personliga registreringsskyltarna. 

Allt om bilar har tidigare skrivit om förslagen som fått avslag av Transportstyrelsen men sen finns det ju de fyndiga som faktiskt går igenom.

Men visste du att pengarna som bilägare är beredda att betala för en personlig regskylt går till bra ändamål? 

Avgifterna samlas i den så kallade skyltfonden och nu meddelar Trafikverket att 16 nya projekt får dela på totalt 4 335 500 kronor.

LÄS MER: Regskylten görs om – får nytt utseende

Stöder projekt inom trafiksäkerhet

Pengarna används till att stödja projekt inom trafiksäkerhetsområdet och det handlar bland annat om cykeldäck med automatisk anpassning av dubbfunktion beroende på yttertemperatur, utveckling av säkrare trafikmiljöer för barn och andra projekt i syfte att öka trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter.

– Skyltfonden skapar förutsättningar för att goda kreativa idéer kan få bäring till ny kunskap och smarta lösningar, säger Maria Krafft, måldirektör för trafiksäkerhet och hållbarhet. Maria är också Skyltfondens ordförande.

Anita Ramstedt, Trafiksäkerhetsenheten och sekreterare i Skyltfondens beredningsgrupp. 

– Skyltfonden är ett komplement till de traditionella forskningsfonderna och vi vill att resultaten ska vara användbara och tydliga för trafikanterna. Projekten ska snabbt komma trafikanterna till nytta och tidsplanen för varje projekt ska helst inte vara längre än två år. 

LÄS MER: Här är nya stora regskylten 

Lämna ett svar