Se Lars-Åkes iskalla protest mot usla vägen

Fast om förkylningen beror på det iskalla doppet vill han låta vara osagt.

– Jag kom nyligen hem från Florida och kände att det var på gång, snörvlar Krantz.

Han är något av lokal kändis i Härnösandstrakten, driver en nättidning om amerikanska bilar och spelar 50-60-talsrock i eget band.

Samtidigt driver han en privat kampanj för att Trafikverket ska fixa till grusvägen i Gussjö utanför Härnösand. Problemet med eftersatta vägar ute på landsvägen är inte unikt, det engagerar bilister över hela landet.

Lars-Åke Krantz förekommer flitigt i lokaltidningen och han ligger på Trafikverket och dess entreprenörer varje år.

– Vi flyttade hit till Gussjö 1982 och då trodde vi att vägen snart skulle asfalteras men det har inte hänt. Vägunderhållet på grusvägarna är så eftersatt, det blir sämre och sämre, säger han.

”Vägtrummormna måste bytas”

Den här årstiden är värst med gropar i vägen och översvämningar. Varje vår bildas en mindre damm vid vägen utanför familjen Krantz hus.

– Vägtrummorna ligger för grunt, är för små eller för gamla och måste bytas. De har legat där i 30 år, men ingen kommer hit och byter dem.

För att visa hur illa det är ställt gick Lars-Åke ut och ställde sig i vattensamlingen utanför villan. Vattnet räckte upp till midjan. Lokaltidningen publicerade en film om det och den har fått uppmärksamhet i sociala medier.

Klättrat ned i slukhål

Tidigare har Lars-Åke klättrat ner i slukhål på vägen för att visa hur den underminera på grund av bristande dränering. Även det fick uppmärksamhet.

Men det har inte hjälpt, suckar Lars-Åke.

Kristofer Engstrand vid Trafikverkets distrikt mitt hävdar för tidningen Allehanda att vägunderhållet inte alls är eftersatt.

– Just nu är vi mitt inne i tjällossningen och då kan vi endast skrapa på ytan. Men en bit in i maj kan vi börja med djuphyvlingen och då kommer det att bli bra igen, säger han till allehanda.se 

Lämna ett svar