Så länge måste du vänta på din Koenigsegg

Det är många multimiljonärer och miljardärer som vill ratta en av Koenigseggs exklusiva och handbyggda superbilar. Problemet är bara att en Regera är en drömbil också för världens rikaste bilentusiaster.
Väntetiderna är så långa att många kunder backar. För vem vill köpa en bil för tiotals miljoner – bara för att få vänta fyra år?

Besvärligt problem för Koenigsegg

Road&Track har pratat med Christian von Koenigsegg – och han bekräftar att väntetiderna är en besvärlig huvudvärk för superbiltillverkaren från Ängelholm:

”Vi har en väntelista på fyra år, och vi vill korta den, eftersom det är svårare och svårare att sälja bilar med leveranstider på fyra till fem år. Hur ser världen ut om fem år, eller hur? Vårt huvudfokus är att komma ner till 2-2,5 år, eftersom det är så många kunder som vill beställa mer bilar! Vi siktar på att komma upp i en produktionstakt på 30 bilar per år efter årsskiftet. I år, Agera RS inkluderat eftersom vi fortfarande bygger den, kommer vi upp i 16-20 bilar”.

Flera viktiga projekt under året

Koenigsegg har många järn i elden just nu. Förutom superbilarna utvecklar man en ny folkmotor som börjar närma sig serietillverkning. Koenigsegg ska också leverera V8-motorer till Spyker i ett nytt samarbete, och dessutom ska man återvända till Nürburgring med sin One:1 för nya rekordförsök efter förra årets dramatiska krasch. 

Lämna ett svar