Premiär för Porsches nya värsting-kombi!

2012 visade Porsche konceptet där man låtit omvandla Panamera till en kombi. Sedan dess har det varit rätt tyst från den tyska tillverkaren, men nu kommer den lyxiga familjebilen.

Praktisk Porsche

Porsche Panamera Sport Turismo – som modellen heter – har en mer horisontell taklinje där de så kallade D-stolparna har mindre lutning. Det ger ett bagageutrymme på 520 liter med sätena i upprätt läge och 1 390 liter när de är nedfällda.

Det är visserligen bara marginellt mer än hos nuvarande Panamera, men det gör bilen betydligt mer lättlastad. Dessutom är baklucka med automatisk öppning standardutrustning.

Andra nyheter är att Sport Turismo betecknas som en bil med ”4+1” säten, vilket innebär att den till skillnad från vanliga Panamera har plats för tre personer i baksätet.

LÄS MER: Porsche släpper värsting-Panamera

 

Svenska priser klara

En annan intressant detalj är den aktiva bakvingen, som anpassar sig i tre olika lägen efter förarens körstil. Det innebär att den exempelvis känner av om bilens glastak är öppet och ändrar sin lutning för att minska vindbruset som uppstår vid körning i högre hastigheter.

Porsche Panamera Sport Turismo går att få i fem olika versioner. Den billigaste – 4S med 440 hästkrafter – kostar 1 200 000 kronor i Sverige. Dieselversionen på 422 hästkrafter är prissatt till 1 240 000 kronor, medan värstingen Turbo Sport Turismo landar på 1 604 000 kronor. De två övriga versionerna, däribland hybridversionen av bilen, är ännu inte prissatta.

Leveranserna av Porsche Panamera Sport Turismo börjar under det fjärde kvartalet 2017.

LÄS MER: Porsches hemliga bil kraschar i Sverige

Lämna ett svar