Polisen uppmanar till ökad hänsyn vid olycksplatser

”Jag ska bara förbi en bit bort här och handla.” 

”Jag bor här så det blir en omväg för mig att köra runt”. 

Det är två exempel på ursäkter som polisen i lokalpolisområde Nybro säger att de har fått höra billister yttra när de har försökt ta sig förbi polis och räddningstjänst vid en olycksplats. 

Nu uppmanar myndigheten trafikanter att visa mer hänsyn och återhållsamhet. 

”En bit bort på denna vägsträcka har en trafikolycka skett och räddnings- och sjukvårdspersonal vill där kunna jobba på ett tryggt och säkert sätt för att i första hand rädda liv. Att någon få ta en omväg hem eller för den delen åka till en annan affär och handla känns rätt oviktigt i stunden”, skriver polisen ackompanjerat av en bild taget vid en olycksplats. 

”Visa respekt mot andra människor”

Myndigheten skriver också att det händer att personer plocka fram mobiltelefonen eller kameran för att fånga ögonblicket på bild.

”Visa även respekt mot andra människor genom att inte ta fram mobilkamera och fotografera. Nästa gång kan det vara någon du känner eller du själv som är i behov av vård, tror inte att du i det läget hade velat bli fotograferad då”, står det i Facebookinlägget. 

Inlägget på Facebook har mötts av positiva tillrop.

”Mycket bra skrivet”, skriver en person.

”Borde vara självklart !!! Räddningspersonal måste få arbeta säkert o ostört”, skriver en annan. 

https://www.facebook.com/polisen.lokalpolisomrade.nybro/photos/a.253167174745800.63260.252557571473427/1571668429562328/?type=3&theater

Lämna ett svar