Nu kan du köpa Tetra Pak-miljardärens guld-Ferrari

Nocciola. Hasselnöt. Det är namnet på den fantastiska guldfärgen på en Ferrari 330 GTC som kommer säljas på auktion den 27 maj.

Kanske kommer det att gå bra att lämna bud via internet eller telefon, men vill du vara på plats får du bege dig till Villa Erba som ligger vid den italienska Como-sjön.

Okej, Ferrari är ju för det mesta röda, men är det bara guldfärgen som gör den här bilen speciell?

Nej, den har en rätt spännande historia. Det är nummer 48 av de Ferrari 330 GTC som byggts och de tre första ägarna höll den kvar i Italien. Sedan såldes den till USA och målades, av någon outgrundlig anledning, grön. Dåvarande ägaren, S.V. Cabibbo i Philadelphia, tog senare sitt förnuft till fånga och målade den röd. Förstås. Antagligen för att han insåg att den inte skulle skulle gå att sälja speciellt dyrt som grön…

LÄS MER: Den här Ferrarin är världens dyraste bil någonsin

Ny ägare till den röda Ferrarin blev, 1986, Brady Sadek i Chicago. Då ställdes den ut och vann första pris i America National Meeting and Concours 1991. Året efter köptes bilen av Brian McIver och hamnade i New York.

2014 restaurerades bilen både kosmetiskt och mekaniskt, och året efter återfick den sin Nocciola. Det vill säga sin hasselnötiga guldfärg. 

Ferrarin mötte Jörn Rausing och Bob Houghton

Och sedan hände det grejer. Bilen fångade Tetra Pak-miljardären Jörn Rausings öga. Han valde att köpa den och skeppa över den skimrande bilen till Storbritannien. Väl där sattes den i händerna på den erkände Ferrarispecialisten Bob Houghton (nej, inte den legendariska MFF-tränaren) och fick den ultimata Ferrari-behandlingen. Full motorgenomgång – och dessutom skickades hela inredningen till Luppi Tappezzeria för uppfräschning med korrekt Connelly-läder.

Tack vare detta jobb för att återställa alla originaldelar har bilen nu fått Ferraris åtråvärda klassikercertifiering. Och lär gå för en rätt saftig summa på auktionen vid Comosjön.

Kolla in bilderna här ovanför – det är sannerligen en riktig skönhet och det är svårt att inte bli full av beundran för det fantastiska renoveringsjobb som Bob Houghton (fortfarande inte tidigare MFF-tränare) lagt ner.

Och för att mjölka ur den här historien lite till så måste en väl ändå undra om inte Jörn Rausing kartångrar sig lite över att ha sålt guldklimpen?

LÄS ÄVEN: Köp hans tomt – få 340 bilklassiker på köpet 

Lämna ett svar