Nu hyllas polisens humor om epatraktorer

Som Allt om Bilar skrivit vid åtskilliga tillfällen sker det en hel del kring epatraktorerna i Sverige. Det är nya regler, positiva ungdomsupplevelser och trafikstörande beteenden.

Till det senare hör vissa händelser i Kungälv. Där har boende i området kring bussuppställningsplatsen på Teknikergatan länge klagat epatraktorerna störande ljud och de buskörningar som görs, enligt polisen. Dessutom har de boende uttryckt oro för att barn kan komma att skadas.

Häromveckan fick Kungälvspolisen in tips att epatraktorer sladdade omkring i området och ryckte ut. Väl på plats lyckades patrullen  få stopp på en av epatraktorerna och föraren, som inte hade körkort med B-behörighet, rapporterades för olovlig körning.

LÄS MER: Polisens kamp mot epatraktorerna – tar föräldrarnas körkort 

För att upplysa allmänheten om vad som hänt och för att berätta vilka regler som gäller för epatraktorer så har turlag 1 hos polisen i Kungälv/Ale nu skrivit ett inlägg på Facebook. Och det är seriös information skriven med glimten i ögat:

– Så vill du i lugn och ro kunna glida runt i din EPA med en glass i handen i sommar (som du självklart inte äter samtidigt som du kör), så se till att den är ”by-the-book”!

Följt av:

– Observera att LGF-skylten som sitter på ditt fordon, står för LÅNGSAMT – GÅENDE – FORDON vilket också innebär att ditt fordon skall gå LÅNGSAMT.

Och anslaget gillas tydligt hos de som kommenterar:

– Humor och allvar det uppskattas, tack för det!

– Ni är grymma!!

– Klart som korvspad.

– Heja polisen.

– Applåder.

Men eftersom det här rör epatraktorer och polisen så finns det också andra synpunkter:

– Skönt att höra att det här är den brottslighet ni ska lägga fokus på. Det finns ju inte värre saker i Kungälv och Ale eller?

– Lägg för fan mer tid på å göra nått åt knarket och andra kriminella aktörer. 

– Varför gör ni inte  ett löfte på att Kungälv ska bli drogfritt i stället för att jaga ungdomar som sladdar?

Polisen har svarat på detta:

– Hej! Arbetet mot störande moped- och epatraktorkörning är bara en del av tre av polisens och kommunens gemensamma medborgarlöfte. Precis som du efterfrågar så ingår också arbetet mot narkotika och då särskilt med fokus på unga för att förhindra att fler hamnar i missbruk. 

https://www.facebook.com/936481839769652/photos/a.939451699472666.1073741828.936481839769652/1375948529156312/?type=3&theater

Lämna ett svar