Linda Jackson har hittat grejen med Citroën

Strax före testkörningen av Citroëns nya komfort- och fjädringskoncept berättar Linda Jackson om märkets framgångar. Citroën befinner sig i samma typ av omställningsprocess som Volvo där ett helt modellprogram ska ritas och byggas om för att motsvara märkets nya grundideal.

Citroën var i massor av år kända för sin gashydrauliska fjädring och många reagerade kraftigt när den då nyutnämnda vd:n Linda Jackson skrotade systemet.

– Det var dyrt och tungt och det kunde bara monteras i våra stora bilar. Nu har vi ett nytt system som passar våra nya modeller bättre, förklarar Jackson.

LÄS MER: Så ska Citroën bli komfortkungen igen 

Linda Jackson visar nya Citroën-modeller

Hon går själv runt och visar och svarar på frågor om de nya modellerna som ska komma. Nya C3 Aircross presenteras inom ett par veckor och C5 Aircross och nya C4 Cactus följer efter. De två sistnämnda bilarna får bland annat den nya fjädringen.

Citroën får ta del av PSA-gruppens plattformar med de nya komponenterna ska kunna användas på alla plattformar och modeller.

–  Vi kan använda den nya tekniken på alla kommande modeller, oavsett pris och plattform, säger Jackson och pekar på C4 Cactus som inte delar plattform med C5 Aircross.

Citroën vill paketera sina bilar smart och plocka in rätt teknik. Det ska vara enkelt att äga och köra en Citroën, det ska vara behagligt att köra och sitta i bilen och, framför allt, Citroën ska sticka ut och märkas.

Vill vara annorlunda

– Citroën vill vara ett volymmärke men vi vill vara annorlunda, säger produktchefen Xavier Peugeot medan han visar orden ”Bee different” och ”Feel good”. Enligt Xavier Peugeot kommer inte alla att älska de nya Citroën-bilarna, det är omöjligt för någon som vill vara annorlunda, men förhoppningsvis ska fler gilla än ogilla.

När Xavier Peugeot och Linda Jackson visar de kommande modellerna på utvecklingsavdelningen utanför Paris är i alla fall en sak klar: Citroën kommer att fortsätta att sticka ut och under nästa år kommer Citroëns modellprogram att vara mer homogent och tydligt jämfört med i dag.

Lämna ett svar