Koenigsegg: Bilens kaross skadades

Supersportbilstillverkaren Koenigsegg har inlett ett samarbete med Nevs i Trollhättan. Förutom motorteknik så handlar samarbetet också om att Koenigsegg får använda Nevs – tidigare Saabs – testbana i Trollhättan för leveranskontroll samt tester av bilar som ska anpassas för olika marknader.

Koenigsegg vill inte avslöja vilken form av testkörning det handlade om när en Agera RS kraschade på testbanan. Två personer fanns i bilen vid kraschen. Båda fördes till sjukhus men fick senare lämna sjukhuset.

LÄS MER: Därför kraschasde vår bil på Nürburgring 

I ett uttalande bekräftar Koenigsegg att det var en Agera RS som kraschade och att det skedde under tester direkt efter tillverkning. Underlaget var vått och bilens kaross skadades i kraschen. Däremot konstaterar Koenigsegg att inget i bilens grundkonstruktion skadades, ingen person skadades och det har inte upptäckts något tekniskt fel på bilen.

Det är inte första gången en krascha Koenigsegg uppmärksammas. Förra sommaren kraschade en One:1 på racerbanan Nürburgring. Den gången hade en ABS-sensor slutat att fungera.

Den kund som köpt den nu kraschade Agera RS får vänta ytterligare några månader på sin bil. 

Lämna ett svar