Jeepen alla vill ha i bilkön

Okej, det ska sägas direkt – det här är ett reklamtrick av Verizon för deras mobila plattform Hum (för bilar).

Men det skulle kanske kunna bli något för att hantera trafikproblem i framtiden. Och kan det inte det så är det i varje fall ett rätt kul partytrick.

”Hum Rider” är en, av Thinkmodo, ombyggd Jeep Grand Cherokee. Och den är mer än bara färgglad, den kan med en liten knapptryckning från föraren lyfta sig högt upp i luften med hjälp av starka hydrauliska armar. Och i det läget går det utmärkt att åka ÖVER till exempel bilköer.

– På många sätt är det en slags metafor, som tar den ordinära körupplevelsen och gör den extraordinär. Det vi vill illustrera med den här galna bilen som kör över andra bilar, säger Verizons Jay Jaffin enligt Carscoops.

2,75 meter över marken

I det högsta läget är bilen 2,75 meter upp i luften och tar sig lätt över de flesta normalhöga bilar. Samtidigt har föraren koll på att det verkligen går bra genom fyra kameror och en delad videoskärm.

De flesta förstår nog att det inte skulle vara hanterbart om alla bilar hade den här tekniska ”finessen” – det skulle ju då bara bli väldigt höga bilköer. Men för räddningsfordon kanske det skulle kunna vara en idé att jobba vidare med? Och för kollektivtrafik – även om ni säkert minns den kinesiska monsterbussen som bara var en bluff och som nu mest rostar och samlar damm. 

LÄS ÄVEN: Toyota söker patent på flygande bil

Lämna ett svar