Här är Mercedes nya lyxiga cabriolet

Mercedes E-Klass har länge varit en riktigt viktig modell för den tyska biltillverkaren.

Tidigare har vi sett den senaste versionen av den som sedan, kombi, coupé och med terrängutrustning. Nu kröner Mercedes den uppställningen med det enda som saknades – en cabriolet.

 Test: S-klass Cab – en kompromisslös bil

 

 

Mercedes E-Klass Cabriolet hamnar mellan de taklösa varianterna av den mindre och något sportigare C-Klass och den vansinnigt lyxiga S-Klass.

Jämfört med förra generationens E-Klass Cabriolet har den blivit aningen större på bredden och längden, vilket innebär bättre benutrymme i bak. Samtidigt har man sänkt den med 15 millimeter jämfört med den nuvarande sedanen för att få den att se sportigare ut.

Precis som tidigare har den vad Mercedes kallar ”Aircap”- och ”Airscarf”- teknik som ska minska draget i sittbrunnen och värma nacken. Suffletten är i tyg och går att få i mörkare nyanser av brunt, blått, rött och svart.

Annars är den kanske största nyheten att E-klass Cabriolet för första gången går att få som fyrhjulsdriven.

 LÄS MER: Snabbast i världen – se Mercedes galna kombi

Lyxig och bekväm

När Mercedes lanserade nya E-Klass var det en lyxig, bekväm och tekniskt avancerad modell vi fick testa. Framför allt är det interiörsdesignen och komforten som sticker ut. Här ligger Mercedes verkligen i framkant.

Vilka motorer som kommer att finnas tillgängliga för cabben står inte klart än, men med tanke på att Mercedes såg över sina motorer inför E-Klass blir det sannolikt samma alternativ som hos kombi- och sedanversionerna. I så fall rör det sig om diesel- eller bensinmotorer på allt ifrån 184 till 401 hästkrafter.

Leveranserna av bilen ska börja under andra halvan av 2017. 

Lämna ett svar