Getebra jobbat, farbror polisen

Den lilla staden Belfast, i amerikanska delstaten Maine, har drygt 6 000 invånare. Och tydligen också en hel del djur, som springer fritt. Vilket innebär att polisen har att göra.

På den lokala polisstationens Facebooksida varnas det för älgar i staden, tipsas om en upphittad kanin och annonseras om ett gäng bortsprungna hundar som vill tillbaka till sin matte och husse. Allt får rejält med uppmärksamhet men häromdagen kom nog ändå höjdpunkten – när polisman Fitzpatrick hittade getter på High Street. Försöket att hitta ägarna till de två fyrbenta sötnosarna gillas rejält på sociala medier.

”Har ni getter? Vi har, och de tillhör inte oss. De åker just nu runt med polisman Fitzpatrick och fyller hans bil med getmusik. Även om han är tacksam för sällskapet den här kalla söndagsmorgonen så vill han gärna återlämna dem till deras rättmätiga ägare. Han håller på att få slut på grönsaker.”

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10154763783007880&id=74867262879

Kommentarerna är många, alla i samma tema:

– Underbar polis!

– Så söta.

– Aldrig tråkigt i Belfast.

– Vilken härlig polis! Getterna är lyckligt lottade som hittade honom. Tack för att ni gjorde min dag bättre.

– Tråkigt för den som måste göra rent den där polisbilen…

Patrullerande getter kanske på gång

Hur gick det då för getterna? Jodå, senare på kvällen kom först ett FB-meddelande där invånarna uppmanades att hälsa på getterna eftersom de verkade gilla uppmärksamheten. och därefter uppdaterades meddelandet av de djurälskande poliserna i Belfast:

”Getterna har hittat hem. Louis och Mowgli gillade sin rundresa med polisman Fitzpatrick men allt har ett slut. Kanske kan vi till nästa budgetår försöka få resurser till lite patrullerande getter. Tack för alla delningar och hjälp.”

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10154764714317880&id=74867262879

Och nu har getterna från Maine till och med tagit sig ända till de amerikanska tv-kanalerna i ett härligt djurinslag. Så, om de verkligen gillade uppmärksamhet som Belfast-poliserna skrev så lär den här dagen ha ”get” Louis och Mowgli en hel del!

LÄS ÄVEN: Kattunge överlevde 13 mil under huven 

Lämna ett svar