Floyd Mayweathers svenska supersportbil är till salu

Floyd Mayweather är en gedigen bilsamlare och har i sitt stall ett flertal superbilar – däribland Ferrari 599 GTB Fiorano, Porsche 911 Turbo Cabriolet, Lamborghini Aventador LP 700-4 och Ferrari 458 Italia Spider. 

Förra veckan slog han till två gånger om när han införskaffade sig TVÅ nya LaFerrari.

I augusti 2015 köpte den amerikanska boxningsstjärnan den svenska supersportbilen Koenigsegg CCXR Trevita för 43 miljoner kronor. 

”Min nya bil för 4,8 miljoner dollar. KOENIGSEGG är en ULTRA boutique-biltillverkare för de superrika. KOENIGGSEGG gjorde bara två TREVITAS till världen och det här är nummer två. Dessutom är detta den enda USA-anpassade TREVITAn i världen. Bilens ursprung är Sverige. Det är inte en superbil, den är klassad som en hyperbil”, skrev han då.

https://www.instagram.com/p/6ta0ARx3W2/?taken-by=floydmayweather&hl=sv

LÄS MER: Här köpte Floyd 100 bilar med kontanter

Floyd Mayweathers Koenigsegg till salu

Drygt två år senare var det dock färdigåkt och amerikanen sålde sin superbil. Enligt TMZ var anledningen att han ville fräscha upp sin kollektion av lyxbilar. 

Efter att bilen sålts blev den en del av Ash Crest Collection. Men nu är det alltså dags igen.

Carscoops skriver att bilen ska upp på auktion i samband med Pebble Beach Concours d’Elegance. En kan väl gissa att värdet bara ha ökat efter att en av världens främsta boxare ägt nycklarna. 

Bilen är byggd i kolfiber som enligt företaget ”glittrar som en miljon diamanter” i solen – och inga fler kommer att tillverkas. Den är ganska snabb också. 0-100 på 2,9 sekunder med en toppfart på över 410 km/h.

LÄS MER: Floyd Mayweather visar upp sin extrema bilsamling

Lämna ett svar