BMW slog rekord – men hinner inte ifatt Mercedes

Fighten mellan BMW, Mercedes och Audi om titeln världens största premiumbiltillverkare är intensiv. Efter 11 år som etta förlorade BMW förra året förstaplatsen till Mercedes.

Och i år har Mercedes drygat ut ledningen. I juni ökade Mercedes sin försäljning med 11 procent till 209 309 sålda bilar. Hittills i år har försäljningen ökat med 14 procent till 1,14 miljoner sålda bilar.

BMW lanserade i januari sin nya 5-serie men klarar ändå inte att hålla Mercedes tempo. BMW:s försäljningsökning stannade på två procent i juni och 5,2 procent hittills i år. BMW sålde 192 873 bilar i juni och 1,03 miljoner bilar hittills i år.

Tyngst går det för Audi som sålde 170 650 bilar i juni och 908 950 hittills i år. Det var en ökning i juni på en procent men minus 4,7 procent i år.

Mercedes har ett modernt modellprogram och BMW planerar för flera suv-lanseringar för att få ett bredare utbud. Bland annat planerar BMW att lansera en liten suv, X2, samt en större suv, X7.

Audi visade i veckan sin nya A8 men dieselskandalen påverkar Audis försäljning i USA och Audi har haft problem med sina återförsäljare i Kina.

Mercedes har sett en stor efterfrågan på nya E-klass, som lanserades förra våren. Och helt nya modellen GLC har lockat nya köpare till Mercedes-hallarna.

Lämna ett svar