10 knäppaste trafikreglerna i världen

1. Okej att dricka öl bakom ratten

I Costa Rica är det okej att dricka öl bakom ratten – så länge du inte blir full. 

2. Förbjudet att köra med förbundna ögon

I delstaten Alabama i USA är det uttryckligen förbjudet att köra bil med förbundna ögon. Om någon nu skulle få för sig att testa det.

3. Förbjudet att köra svart bil på söndag

I den amerikanska staden Denver, Colorado är det förbjudet att köra en svart bil på söndagar. Hur konstigt det än kan tänkas låta finns den mycket gamla lagen kvar, men risken att polisen faktiskt delar ut böter får ses som nära noll. 

LÄS MER: 10 regler svenska bilister vägrar lära sig 

4. Registreringsskyltar som slutar med 1 eller 2 är inte tillåtna

I vissa områden i Filippinernas huvudstad Manila får man inte framföra bilar med registreringsnummer som slutar på 1 eller 2 under måndagar. Det är ett sätt för myndigheterna att minsta den tunga trafiken i staden. 

För att göra det hela mer rättvist finns det restriktioner för andra sifferkombinationer under andra veckodagar. 

5. Soppatorsk är inte tillåtet

På tyska Autobahn är det förbjudet att stanna, oavsett orsak. Det innebär att det också är förbjudet att få bensinstopp. Men med tanke på de höga hastigheterna och det stora antalet bilar är det kanske ändå en vettig regel. 

6. Förbjudet att köra topless

I thailand är det förbjudet att köra alla typer av motordrivna fordon i bar överkropp. Män och kvinnor som blir ertappade kan åka på böter. 

7. Måste tvätta bilen

I Ryssland, Vitryssland och Rumänien är det förbjudet att köra med en för smutsig bil. Bilister som inte tvättar sitt fordon kan åka på böter. 

LÄS MER: 10 onödiga böter – så undviker du dem 

8. Helt förbjudet att tuta

I Österrikes huvudstad Wien är det förbjudet tuta. Ja, helt förbjudet. Du får inte ens använda den för att påkalla fara. 

9. Förbjudet att äta och dricka 

På Cypern får du varken äta eller dricka när du sitter bakom ratten. 

10. Måste ha två par glasögon

I Spanien måste förare som bär glasögon ha ett extra par med sig. Förutom de som redan sitter på näsan måste man alltså ha ett till par med sig. 

Extrapunkt: Den svenska regeln utländska förare tycker är konstig

Många förare från andra länder tycker att det är märkligt att vi svenskar alltid måste ha ljuset tänt på bilen, även mitt i sommaren då det är ljust i princip dygnet runt i stora delar av landet.

 

Lämna ett svar