Volvos systermärke ska lanseras nästa år

Volvo och systerbolaget Geely har utvecklat den nya bilplattformen, döpt till CMA, tillsammans inom ramen för utvecklingsföretaget CEVT.

Och det var tänkt att CEVT i nästa vecka skulle presentera planerna på det helt nya bilmärket från Geely. Men Volvo ville vara först med att visa plattformen och fick av allt att döma gehör hos koncernledningen.

Men Geelys planer på ett helt nytt bilmärke för Europa är på inget sätt satt på undantag. Enligt designchefen Peter Horbury, tidigare på Volvo, behöver Geely sticka ut och göra avtryck om de ska lyckas på den tuffa Europamarknaden.

Uppgifter: Volvo ska bygga ny P1800

Samma plattform som nya 40-serien

Med ett helt nytt bilmärke och med en plattform utvecklad i Göteborg kan kopplingen till Kina inte vara lika uppenbar.

Det nya bilmärket kan komma att visas på bilsalongen i Paris i höst med sin allra första konceptbil. Det nya bilmärket ska bygga sina modeller på samma CMA-plattform som Volvos kommande 40-serie. Och troligen blir det också snabbt en satsning på elbilar.

Det är ännu inte känt vad det nya bilmärket ska heta med internt används kodnamnet L. Under det senaste halvåret har CEVT anställt många personer med inriktning på pr och information vilket tyder på att företaget planerar för en större lansering nu när tekniken är färdigutvecklad.

Köpa ny Volvo? Se vad du får för din gamla här

Lämna ett svar