Volvo storsatsar på nya V90-lanseringen

Volvo har valt södra Spanien och Estepona för testkörningarna av Volvos allra viktigaste bilar. Jag har kört nya S90 på snö och is i norra Sverige men nu ska det bli väldigt intressant att se hur S90 och framför allt V90 sköter sig på asfalt.

Volvo förbereder också en massiv lanseringskampanj för de nya bilarna och ryktet säger att en ny Volvo-film ska komma lagom till fotbolls-EM.

Volvo har prissatt nya V90 aggressivt och med en tydlig målsättning att inte låta Volkswagen ta fler marknadsandelar i Sverige. Volvo gör allt de kan för att hålla sin nivå på 20 procent av den svenska nybilsmarknaden.

Mesta av tekniken har körts i XC90

Allt tyder ändå på att Volvo V90 kommer att få bra betyg i testerna. Den mesta av tekniken har redan körts i XC90 och det som kan hända är att bilen är ovanligt bullrig, att längden spelar in på köregenskaperna och att motorer och växellådor underpresterar.

Ni ska hålla koll på alltombilar.se den 31 maj och 1 juni för att få veta allt om nya Volvo V90. Framför allt hur den är att köra.

Det är heller ingen vågad gissning att det blir Zlatan Ibrahimovic som kommer att figurera i den nya reklamfilmen för den så viktiga modellen.

Första elbilen på stora plattformen

Vid veckans presentation av den nya plattformen och de nya 40-bilarna stod det klart att Volvo storsatsar på elbilar och laddhybrider. Men minns att den första elbilen från Volvo blir en som byggs på SPA-plattformen och som kommer redan 2018. Troligen blir det en bil åt nya XC60-hållet men med tanke på konceptbilen 40.2 så kan det också bli en design liknande BMW 5-serie GT för den nya elbilen.

40-seriens elbil kan komma året därpå, 2019, och får då samma utseende som 60-serieelbilen.

***

Volvos försäljningschef i Kina, Fu Qiang, har avgått och här måste Volvo agera snabbt med en ersättare för att inte tappa fart på den största marknaden.

Byta till nya V90? se vad du får för din V70 här

Lämna ett svar