Volvo levererar varor – till din parkerade bil

Den speciella expresstjänsten – via företaget urb-it – blir enbart tillgänglig i Stockholm, till att börja med. Bland de utvalda stockholmsbutikerna som urb-it samarbetar med finns sådana som säljer smycken, elektronik, kläder och bakverk.

På mindre än två timmar ska Volvoägaren få de produkter hen beställt levererade direkt till sin bil av urb-it. Volvoägaren får också, vid beställningen, veta vilken person som kommer att leverera varorna.

Tjänsten finns i Volvos app

Volvo In-car Delivery – finns som en tjänst i Volvo On Call-appen – och lanserades i november förra året. Då startade samarbetet med Mat.se och PostNord. Nu växer den digitala tjänsten med elektronikföretaget NetOnNet och sportkedjan Intersport – förutom med urb-it.

– Vi inför inte teknik för teknikens skull. Vi vill göra det enkelt för våra kunder. Idag har många av oss ont om tid. Att då enkelt kunna beställa det man vill ha via nätet, och sedan få leverans direkt till bilen, sparar värdefull tid, säger Kristian Elvefors, vd på Volvo Car Sverige.

PostNord distribuerar varorna från NetOnNet, Intersport och Mat.se. Även det direkt till Volvoägarens bil, men här finns ingen tvåtimmarsgräns.

PostNord använder en digital nyckel som kan öppna och stänga bilen en gång. Volvoägaren går sedan besked när leveransen är gjord.

Krävs nyare Volvo med On-Call abonnemang

För att kunna använda Volvo In-car Delivery krävs ett giltigt Volvo On Call-abonnemang samt en Volvo, från modellåret 2012 eller senare, som är utrustad med Volvo On Call.

Volvo In-car Delivery finns idag fullt tillgänglig i Stockholm och Göteborg (förutom med urb-it.) Volvos plan är att sprida Volvo In-car Delivery till ytterligare orter och successivt koppla till fler leverantörer i Sverige. Samt även att introducera tjänsten utomlands till flera av Volvo Cars större marknader.

Köpa finare Volvo? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar