Video: Koenigsegg har inlett rekordjakten

Koenigsegg var på gång att attackera Nürburgrings rekord redan för ett drygt år sedan. Men i samband med de förberedande testerna infördes hastighetsbegränsningar i vissa sektioner på banan sedan en Nissan GT-R Nismo GT3 kraschat och en åskådare dödats.

Men nu har hastighetsbegränsningarna blivit hävda, vilket gör det möjligt för Koenigsegg att ta upp rekordjakten igen.

Och förberedelserna på plats är alltså igång. I den tre minuter och nio sekunder långa videon skildras hur One:1 kör några varv på Nürburgrings nordslinga. Men så där jättehårt trycker inte föraren på gaspedalen. Det verkar handla mer om att känna på banan.

Kameran zoomar även in på några karakteristiska detaljer på bilen när den står parkerad efter bantestet.

BEGTIPS: 10 lyxbilar – för samma pris som en Volvokombi

Flera månader av planering

När rekordförsöket ska göras är inte klart. Enligt Steve Wade på Koenigsegg kommer det krävas flera månader av planering och förberedelser innan det är dags.

Det gäller att nå en varvtid på under sju minuter. Vill Koenigsegg bli den snabbaste produktionsbilen runt banan måste One:1 köra snabbare är Radicals varvtid på 6:48,00.

Nöjer sig Koenigsegg däremot med att bara avsätta Porsche och 918 Spyder räcker det med en varvtid på under 6:57.00.

– Sju minuters varvtid kräver mer än sju minuters förberedelser för att uppnå, skämtar Steve Wade, enligt sajten Carscoops.

Har redan satt flera världsrekord

Kapaciteten för att sätta Nürburgring-rekord finns definitivt hos 1360 HP One:1. På Koenigseggs egen testbana utanför Ängelholm i Skåne har bilen satt flera världsrekord. Bland annat har den accelererat från 0 till 300 kilometer i timmen på 11,9 sekunder.

Då har den ordinarie fabriksföraren Robert Serwanski suttit bakom ratten. Han kommer dock förmodligen inte att köra bilen under rekordförsöket på Nürburgring. Vem det blir är ännu oklart.

One:1 väger 1360 kilo och har ett mittmonterad V8-motor med en effekt på 1 360 hästkrafter. Det innebär en hästkraft per kilo, därav namnet One:1.

Sugen på piggare bil? Se vad du kan få för din nuvarande bil här

Lämna ett svar