Varningen: Pokémon har blivit en trafikfara

Årets stora spelhändelse kan vara lanseringen av Pokémon Go.

Det klassiska spelet har genomgått en modernisering och spelare kommer nu att försöka fånga Pokémons med hjälp av kamerorna på deras smarttelefoner.

Spelet har lanserats i USA, Australien och Asien men den dröjer i Sverige. Ett releasedatum är ännu inte spikat.

 LÄS MER: Aston Martin Vulcan auktioneras ut

Transportverket varnar

Men bara dagar efter lanseringen har det kommit rapporter om att spelet är en trafikfara. Enligt Car Keys har det uppstått kaos på vägarna när spelare plötsligt korsat vägen utan att titta upp, och även bilförare har plötsligt och hastigt bromsat in, accelererat eller svängt.

Det har lett till att myndigheter har fått gå ut och varnat spelare för de olika farorna.

”Om din helg inkluderar att leta efter Eevee i Pokémon Go, snälla gör det försiktigt. Inget Pokemonspelande bakom ratten”, skriver Transportverket i Washington på Twitter.

#dontpokemongoandrive

Även räddningstjänsten i Australien har gått ut med en varning till Pokémon-spelarna.

”Även om Darwin Polisstation kanske är med som ett Pokestop, observera att du inte behöver gå in här för att kunna fånga pokebollar. Det är också en bra idé att titta upp från din telefon och kolla åt båda hållen innan du korsar vägen. Den där Sandshrew rör sig inte så fort. Var försiktiga och fånga alla!”, skriver de på sin Facebooksida.

Enligt Car Keys har antalet olyckor inte ökat sen spelets lansering, men trots det har hashtaggen #dontpokemongoandrive trendat på Twitter den senaste veckan.

Dags för ny bil? Se vad du kan få för din gamla här

 

 

 

Lämna ett svar