Uppgifter: Merceds-AMG släpper hyperbil

I början av juli presenterade Aston Martin och Red Bull sin nya superbil som går under namnet AM-RB 001.

Bilen som består av två säten är utrustad med en mittmotor i form av V12. Det är den V12-motorn som ska göra att superbilen kan matcha F1- bilar och LMP1-racer när det kommer till hastighet.

– Nu när projektet närmar sig sitt slut så är det uppenbart att slutprodukten kommer vara en historisk skapelse, sa Aston Martins vd Andy Palmer i samband med presentationen.

Nu verkar det som att Mercedes-AMG hakar på trenden med att göra sin egen bil med smått osannolika prestanda.

 LÄS MER: Mercedes-AMG visar nya superbilen GT R

Ska producera 1 300 hk

Gtspirit skriver att den tyska biljätten utvecklar en så kallad hyperbil som är planerad att släppas i samband med AMG:s 50-års jubileum nästa år.

Bilen som ska gå under namnet R50 är utrustad med två elmotorer som producerar 150 hästkrafter var. De har också adderat en 2 liters fyrcylindrig turbomotor som gör att den totala effekten uppgår till hela 1 300 hästkrafter – vilket är 1 hk för varje kilo som bilen väger.

Den ska också ha bakhjulsstyrning och ett avancerat adaptivt fjädringssystem som ska göra att bilföraren kan kontrollera varje hjul individuellt. Sätena är lågt placerade och intill varandra för att reducera draget och optimera aerodynamiken.

Aston Martin och Red Bulls superbil väntas kosta ungefär 26,5 miljoner kronor och Mercedes-AMG:s dito kommer också kräva en fet plånbok: enligt Gtspirit hamnar prislappen på mellan 19-29 miljoner kronor.

 Sugen på en fräsigare bil? Se vad du din gamla är värd här

Lämna ett svar