Tyska biljättar slåss om att köpa Haldex

Flera underleverantörer i bilbranschen rustar för framtiden och framtidens allt mer teknikintensiva bilar. Enligt branschtidningen Automotive News pågår en våg av uppköp och samgående inom bilindustrin. Tyska ZF lagt köpt TRW. Storkoncernen Magna har köpt Getrag och Continantal har tagit över Vevance Technologies. Dessutom funderar Fiat/Chrysler på att sälja Magneti Marelli.

Nästa stora affär kan handla om svenska företaget Haldex. Enligt Automotive News vill Knorr-Bremse, ett tyskt företag som gör bromssystem till tåg och lastbilar, köpa Haldex och budet ligger på 110 kronor per aktie vilket ska vara ett högre bud än det ZF lagt. Tidigare har budgivaren SAF-Holland hoppat av affären efter sitt första bud.

Allt tyder på motbud från ZF

Enligt Knorr-Bremese är budet inte fientligt och företaget säger sig ha täta diskussioner med Haldex.

Marknaden har svarat på intresset för Haldex med stigande aktiekurs och värdet är nu cirka 114,50 kronor per aktie vilket kan visa att budgivningen kommer att gå vidare.

Tidigare har Haldex styrelse förordat bude från ZF och en analytiker på Handelsbanken säger till Automotive News att allt tyder på att ZF kommer att lägga ett högre bud.

Sedan tidigare är Knorr-Bremse delägare i Haldex med 8,37 procent av aktierna och rösterna.

Funderar du på att sälja bilen? Se vad du kan få för den här

Lämna ett svar