Till salu: Lotus unika mc

Lotus har aldrig varit kända för sina motorcyklar utan snarare för superbilarna som jagar världsrekord.

Men för tre år sedan lanserade de faktiskt ett fordon på två hjul – som var minst sagt unik.

Motorcykeln som går under namnet Lotus C-01 producerades endast i 100 exemplar och nu kan du bli en av dess fåtal ägare.

Ska säljas på auktion

Mecum Auctions ligger hojen nämligen ute och den väntas gå för mellan 3,1 och 3,8 miljoner kronor.

Bugatti-designern Daniel Simon låg bakom konceptversionen som producerade 200 hästkrafter och den slutgiltiga produkten – som producerar 175 hästkrafter – är nästintill identisk med originaldesignen.

”Lotus C-01 presenterades som en 3D datorattrapp 2013 och världen blev överväldigad av dess kombination av radikal kroppsbyggnad och det legendariska namnet Lotus som aldrig tidigare har associerats med motorcyklar”, skriver auktionssajten.

”Den här fantastiska 2-mile 2014 Lotus C-01 är en av 100 som någonsin gjorts, och den sägs vara den enda i Nordamerika”.

LÄS MER: Harley-Davidson ska lansera eldriven mc

 

Mer känd för sportbilar

Lotus är som sagt inte särskilt kända för sina motorcyklar – utan snarare för det här.

Lotus 3-Eleven är deras dyraste och snabbaste produktionsbil hittills.

Toppfarten ligger på 290 kilometer i timmen. Men den som vill lägga beslag på detta kraftpaket måste ha en tjock plånbok. Priset för racingversionen av Lotus 3-Eleven ligger på 1,3 miljoner kronor. Men det är fortfarande billigare än merparten av alla andra bilar med samma prestanda.

Under huven sitter en överladdad V6-motor på 3,5 liter, som fått effekten lyft till 466 hästkrafter. Förutom den snabba accelerationen på bara tre sekunder från 0 till 100 kilometer i timmen klarar bilen det ultimata testet – tyska racingbanan Nürburgrings nordslinga ”under sju minuter”, enligt fabriken.

Sugen på en sportbil? Se vad du kan få din gamla för här

Lämna ett svar