Tesla blir helt självkörande

Alla som följer Elon Musks twitterkonto hickade till i förra veckan. Musk skrev då att han lite senare samma dag skulle skriva ett längre inlägg om en stor uppdatering av Teslas autopilot. Men det kom aldrig någon stor uppdatering utan i stället ett besked om att allt är skjutet på framtiden.

Nu finns det uppgifter om att Tesla inom ett par veckor kommer att presentera Autopilot 2.0 Version 8.0. Det betyder att Tesla Model S och Tesla Model X kommer att få en uppdaterad programvara som gör det möjligt för bilarnas radar att upptäcka fler saker och att dessutom ta hand om informationen på ett bättre sätt.

Bilvärlden pratarom Autonomy nivå 2 och Autonomy nivå 4 där dagens mest avancerade bilar ligger på nivå 2 medan framtidens helt självkörande bilar är på nivå 4.

Teslas uppdatering väntas inte få ett godkännande av myndigheterna till nivå 4 men uppdateringen kommer att vara en betydligt bättre variant av nivå 2 än som tidigare visats.

Kan vara på gång med nivå 4

Men Elon Musk har också viskat om ytterligare en uppdatering, 8.1, som skulle kunna vara tillräckligt avancerad för att nå nivå 4 även i myndigheternas ögon. För att klara nivå 4 behövs också fler sensorer på både Model S och Model X.

Mycket tyder på att Elon Musk kommer att erbjuda även en hårdvaruuppdatering till de bilar som redan sålts.

Nu väntar alla Tesla-fantaster på vad uppdateringen kommer att erbjuda och om det där också finns någon information om när 8.1 kan vara klar och om Tesla då kan bli första tillverkare att erbjuda självkörande bilar enligt nivå 4.

Byta till Tesla? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar