Stort behov av ingenjörer till svensk bilindustri

Allt om bilar har tidigare skrivit om den urstarka bilmarknaden i Sverige.

I slutet av förra månaden kom ny statistik från Bil Sweden och deras läns- och kommunfördelade nyregistreringsstatistik för maj 2016 visade att antalet nya bilar ökar i samtliga län.

Statistiken visade också på en uppåtgående marknad för laddbara bilar som hade ökat med 75 procent hittills i år. I Stockholms län fördubblades antalet nyregistrerade laddbara bilar.

Men med behov av bilar följer ett behov av ingenjörer.

 LÄS MER: Spelade Pokémon Go – kraschade in i träd

”En ständig jakt”

Underleverantörer som Volvo Cars, AB Volvo och NEVS har anställt många nya ingenjörer på senaste tiden – men det behövs fortfarande fler.

– Det har varit en ständig jakt på duktiga och kompetenta ingenjörer. Storleksordningen ett par tusen ingenjörer har tillkommit sedan krisåren 2008/2009, och det är inte slut än. Vi fortsätter att anställa och kommer säkert att anställa ytterligare ett par hundra ingenjörer under 2016, säger Magnus Sundemo, fackordförande för Sveriges Ingenjörer/Akademikerna vid Volvo Cars, till P4 Göteborg, enligt Teknikens värld.

Volvo är en av biltillverkarna som ligger i framkant när det kommer till elbilar och senast 2025 ska de ha en miljon elbilar ute på vägarna.

– Vi utvecklar bilar i en takt och på ett sätt som vi aldrig har gjort förut. Vi satsar på elbilar, självkörande bilar och vi ligger dessutom i täten på dessa områden i världen, säger Magnus Sundemo.

 Sugen på en Volvo? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar