Somnade i Teslan – men bilen kör vidare

De flesta är överens om att eran med självkörande bilar snart är här på riktigt. Men det finns redan flera tillverkare som har system som låter bilarna ta kontrollen över styrning, gas och broms i vissa situationer.

Tesla väckte till exempel stor uppmärksamhet när de släppte lös sin autopilot till Model S. Snabbt spreds ett stort antal videoklipp där man ser olika förare testa systemet i olika situationer. Vissa har gått längre än andra och till exempel satt sig i baksätet under tiden som bilen navigerar fram längs motorvägen. Och hittills har det gått bra, det har inte rapporterats några olyckor på grund av att förare testat de självkörande systemen i Tesla Model S.

11 vettiga budgetbilar på Blocket – under 20 000 kronor

Verkar ta en tupplur bakom ratten

Visst, några missöden har rapporterats – som till exempel en förare som stoppades av Florida Highway Patrol för att hans bil missat en hastighetsskylt och kört för fort.

Nu har det dock postats ett videoklipp på Youtube där en förare av allt att döma tar sig en tupplur bakom ratten – samtidigt som han låter sin bil själv navigera genom trafiken.

Exakt var och när det här inträffade framgår inte, men vi hoppas att mannen vaknade i god tid så att han ta kontroll över sin Tesla när det behövdes.

Dags för ny bil? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar