Se tyska firmans Polo med 420 vilda kusar!

Volkswagen Polo R WRC är en bil som byggdes i en begränsad serie, bara 2 500 exemplar totalt. Och det här är bilar som imponerat på många, inte minst på oss. När vi provkörde imponerades vi av det pigga sportchassit, den skarpa styrningen – och kraften i tvålitersmotorn.

Tyska Wimmer Rennsporttechnik verkar dock inte vara lika nöjda med motorn på 220 hästkrafter och 350 Newtonmeter. De har nämligen fått för sig att göra den här lilla prestandabilen ännu snabbare.

Annan turbo och bränslepump

Tack vare bland annat en annan turbo, en effektivare bränslepump, en ny laddlufttkylare och ett nytt avgassystem lyckas den tyska firman pressa fram 420 hästar och 480 Nm ur tvålitersmotorn. Alltså hela 200 hästar mer än i originalbilen – och 100 mer än i den Polo som Volkswagen tävlar med i WRC.

Toppfarten anges till 280 km/h, några accelerationssiffror har dock inte kommunicerats. Anledningen kan vara att det lär vara svårt att få ner effekten i backen eftersom bilen fortfarande bara drivs med framhjulen.

LÄS OCKSÅ: 10 begagnade sportbilar under 100 000 kronor

Vassare motor kostar 100 000

Vill man njuta mer av all den här extra effekten erbjuder Wimmer också chassiuppdateringar med bland annat andra stötdämpare och fälgar som ska göra det lättare att få ner kraften i backen.

Motoruppdateringen kostar närmare 100 000 kronor. Och vill man uppdatera chassit kostar det så klart extra.

Sugen på en Polo? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar