Se Moses unika bygge – gjorde egen sportbil

Vem har inte haft drömmen om att en dag bygga sin egen sportbil?

Få av oss lyckas realisera den men ingenjören Moses Ngobeni från Giyani har nu gjort det. Helt från grunden har han för hand byggt sin egen drömbil.

– När jag var en liten pojke så tänkte jag att jag en dag ska bygga min egen sportbil. Jag såg de amerikanska sportbilarna och då sa jag att jag ska bygga en egen och inget skulle stoppa mig, säger han i ett Youtubeklipp som Barcroft Cars publicerat.

Delar från BMW, Mazda och VW

Med hjälp av olika delar från olika bilar kom han sakta men säkert fram till en egen produkt. Motorn är en 2 liters från BMW 318 IS 1998-modell. De mindre fönstren är från en Mazda 1986-årsmodell. Dörrfönstren är från BMW M3 E46 årsmodell 2005. Vindrutan har han tagit från en Volkswagen Caddy och framljusen från Audi TT 2011.

– Jag gjorde allt för hand; bilens struktur, formen, allt är handgjort, säger Moses Ngobeni.

 LÄS MER: Norge bygger första flytande tunneln under vattnet

Klarar 206 km/h

Den totala kostnaden ska ha hamnat på 145 000 kronor. Bilen klarar enligt Autoevolution en hastighet på 206 kilometer i timmen. Han kan till och med starta bilen med hjälp av en fjärrkontroll.

– Jag är jättestolt över honom. Jag vet att det är en dröm som går i uppfyllelse, säger hans fru Kgomotso Ngobeni.

Men Moses Ngobeni säger att han inte byggde bilen enbart i personligt syfte.

– I Sydafrika har vi inga modeller som vi kan säga var skapad och designad av en sydafrikan. Jag gjorde inte det här för mig själv utan för mitt land och mitt folk.

 Dags för ny bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar