Så blir Toyota C-HR: drivlinor och nya bilder

Strax efter att Toyota RAV4 Hybrid åkt ut på vägarna var det dags igen – Toyota skulle släppa en ny hybrid-suv.

Redan i februari läckte bilderna ut på den fräscha modellen – och kort därefter, under Genèvesalongen, visade de upp den nya bilen.

Där och då fick man aldrig se några bilder inifrån bilen men nu är det annorlunda. Rykande färska bilder visar vad som komma skall från den japanska jätten.

 LÄS MER: Bilförsäljningen ökar i hela Sverige

Åtta tum pekskärm

Vid instrumentbrädan kan såväl förare som passagerare ta del av en åtta tum stor pekskärm och bilen är försedd med ett uppdaterat infotainmentsystem som erbjuder ny navigationsplattform.

Kunder kommer också kunna ta del av ett nytt ljudsystem som innehåller åttakanalsljud och som strömmar ut genom nio olika högtalare.

Den rätt vågade designen har redan hunnit hyllas runtom i världen, och det gjorde den redan innan bilen blev officiell.

122 hästkrafter

Den nya suven Toyota C-HR byggs på Toyotas nya tekniska plattform TNGA, Toyota new global architecture, en plattform som kommer att ligga till grund för ett stort antal nya bilmodeller framöver.

Nu står det också klart att bilen kommer att förses med två drivlinor som drivs på bensin. De två motorerna kommer från Auris och Prius där den förstnämnda har 116 hästkrafter och 185 newtonmeter. När det gäller Prius-motorn handlar det om en fyrcylindrig bensinmotor på 1,8 liter som får back up av eldrift. Effekten för den anges till 122 hästkrafter.

 Funderar du på att köpa Toyota nya suv C-HR? Kolla vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar