Prins William säljer sin bil – för dubbla värdet

Prins William, hertig av Cambridge, och Kate Middleton, hertiginna av Cambridge, fick sin Land Rover av Land Rovers vip-departement.

Bilen fick mycket uppmärksamhet när paret återvände från sjukhuset med en nyfödd prins George i famnen.

Men nu ska de sälja bilen – och du kan bli ägare till den.

”Den ultimata lyxbilen”

Prins William och Kate Middleton har nämligen bestämt sig för att sälja Land Rovern på den öppna marknaden som en del av ett välgörenhetsprojekt.

Bilen är av modellen Vogue SE med en 4,4 liters dieselmotor och gör 0-100 kilometer i timmen på cirka 6,5 sekunder. Priset ligger på 1,7 miljoner kronor, vilket är nästan dubbelt så mycket som bilens marknadsvärde.

– Range Rovern har länge ansetts vara den ultimata lyxbilen, och dennes möjlighet att köra var som helst gör den till en fin rojalistisk transport, säger Jon Quirk, chefredaktör för Autotrader som har hand om försäljningen, till Express.

– Men med två barn och ett kungligt rykte att bevara måste kanske prins William överväga den nya Bentley Betayga som sin nya familjebil. Ett bilmärke som visat sig vara väldigt populärt hos hans farmor.

 LÄS MER: Extremt ovanliga bilen säljs – det är den värd

Har en fin bilsamling

Pengarna kommer att skänkas till bland annat Sunscreen It, ett välgörenhetsprojekt i Afrika, och Stand Down som arbetar med psykisk ohälsa.

Prins William ska enligt rapporter redan ha en gedigen bilsamling som bland annat inkluderar en Bentley Flying Spur, en Jaguar XJ och en Audi A8. Han ska också ha en förkärlek till motorcyklar.

Tidigare i år sålde drottning Elisabeth II sin två år gamla Bentley Mulsanne efter att ha använt den i två år.

 Sugen på en finare bil? Se vad din gamla är värd här

Lämna ett svar