Premiär i Sverige för nya suven Ford Edge

I dag presenterade Ford de exakta specifikationerna för den europeiska versionen av Ford Edge, vilken har utrymmet och storleken från suv-klassen men köregenskaper som en mindre bil, enligt Ford.

I denna suv, som tillhör de rymligaste i klassen, ska Ford ha matat på med sofistikerade funktioner för förarassistans, klassledande köregenskaper samt hög komfort – inte minst invändigt med eluppvärmda stolar både i fram– och baksätet.

Bland de tekniska pärlorna finns:

Aktiv brusreducering – ger en ännu tystare förarmiljö. Mikrofoner spårar upp och styr ut den oönskade ljudet, vilket innebär att ljudet från musikanläggningen ska bli kristallklart.

Pre-collision assist – kan upptäcka både framförvarande fordon och fotgängare.

Adaptiv styrning – anpassar styrningen efter hastigheten.

Motorerna ska, enligt Ford, vara både kraftfulla och bränslesnåla. Ford använder sig av den senaste drivlinetekniken, som ska leverera hög prestanda med optimerad bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp.

BILTEST: Vi kör 5 suvar som kan bli succé i år

Två dieselmotorer med olika effekt

Ford Edge lanseras med två 2-liters TDCi-motorer. De drar båda 5,8l/100 km med koldioxidutsläpp på 149 g/km.

Bi-turbomotorn har 210 hästkrafter och accelererar från 0-100 kilometer i timmen på 9,4 sekunder. Maxfarten är 211 kilometer i timmen.

189 hästkraftersmotorn accelererar från 0-100 kilometer i timmen på 9,9 sekunder och har en maxfart på 200 kilometer i timmen.

Båda drivlinorna är, enligt Ford, utrustade med Fords intelligenta fyrhjulsdrift, smart batteriladdning, som utnyttjar bromskraften samt auto-start-stop, vilken stänger av motorn vid stillastående och minskar därmed tomgångskörandet.

Den nya versionen av Ford Edge ska börja säljas i Sverige i höst.

Ford väntas passera 200 000 sålda suvar i Europa under 2016.

Sugen på en suv? Se vad du kan få för din bil här

Lämna ett svar