Polishelikopter flög efter Pokémon-jägare

Polisen i Ontario, Kanada, har släppt en video från en polishelikopter.

Där syns en bil körandes på vägarna där föraren bromsar hastigt, tar oförutsägbara svängar och kör allmänt oregelbundet.

Till slut kände sig polisen tvingade att skicka en polisbil för att stanna bilen och se vad hen sysslade med.

– Vi såg föraren köra runt, ta vänster- och högersvängar, stannade på vissa ställen för att sen köra vidare, definitivt oförutsägbar körning och det var tillräckligt för att skicka en polisbil på marken för att se vad som stod på, säger en talesperson för polisen i Ontario.

Spelade Pokémon Go

Men det visade sig att föraren varken var berusad eller inne på något slags kriminellt spår. Hen spelade bara Pokémon Go.

– Det var en simpel trafikförseelse men i det här fallet hade officerarna överseende och beslutade sig för att endast ge en varning, säger polisens talesperson.

– Vi har släppt den här videon som en påminnelse om varför en inte ska köra bil distraherad, varför det är farligt att spela Pokémon Go samtidigt som en kör.

LÄS MER: Startar taxitjänst för Pokémon Go-spelare

 

Nintendo-spelet skapar kaos

Pokémon Go har tagit hela världen med storm sedan det lanserades -men den har också inneburit fara i trafiken med flera uppmärksammade händelser.

Myndigheter i USA har tvingats gå ut med en varning om hur farligt det är att spela Pokémon Go samtidigt som en kör bil.

En person körde till och med in i en polisbil i samband med Pokémon Go-spelande, medan en annan körde in i ett träd.

Dags för ny bil? Se vad din gamla är värd här

Lämna ett svar