Nya Tesla Model S – så förändras modellen

En av de påtagligaste förändringarna på nya Tesla Model S gäller fronten. Model S har fått en mer sluten grill för att mer påminna om syskonbilarna Model X och Model 3.

Vidare får Model S 14 vridbara led-lampor som har tre lägen.

Som tillval blir det möjligt att få framljusen utbytta mot adaptiva led-strålkastare.

Förutom designförändringarna i fronten får Model S samma luftfiltersystem som Model X. Detta system skapar – i det närmaste – bakterifri friskluft i kupén.

Systemet ska filtrera bort 99,7 procent av alla luftföroreingar med hjälp av ett avancerat HEPA-filter och är, enligt Tesla-chefen Elon Musk, kraftfullt nog att hålla dig säker från biologisk krigföring.

LÄS OCKSÅ: Nya fakta om Tesla Model 3

Uppdaterade laddare med kortare laddtider

Dessutom ska standardladdaren i Model S ha uppdaterats från 40 till 48 ampere, vilket innebär kortare laddtid.

Ett nytt tillval är en mer effektiv laddare med en effekt på 16,5 kW mot standardladdarens 11kW. Det ger en räckvidd på 82 kilometer per laddad timme, upp från 55 kilometer per laddad timme.

Däremot har nya Tesla S inte fått något batteri med en kapacitet på 100 kWh. Rykten har figurerat om att Tesla är nära att släppa ett sådant. Men det blir alltså inte denna gång.

Interiören har också fått två nya tillval: mörk askträdekor och ådrad askträdekor.

Tesla har redan börjat producerade den uppdaterade versionen av Model S i fabrik. Enligt Tesla Sverige får Model S-köparna, som beställer sin bil i dessa dagar bilen levererad i slutet av juni.

Den nya Tesla S har ökat i pris med 21 000 kronor. Den billigaste bakhjulsdrivna varianten av Tesla S 70 har nu ett kontantpris på 834 000 kronor.

Byta till elbil? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar