Nu lanserar Volvo en ny lyxig butler-tjänst

Volvo Cars har lyssnat på sina kunder.

Biltillverkaren frågade vilka tjänster kunderna saknas och i den framkom det att mer än 70 procent av kunderna vill ha en ”snabb tillgång till tankningstjänster”.

56 procent vill att deras bil hämtas för att genomgå service och 49 procent vill kunna få bilen flyttad till ett annat ställe.

Således lanserar Volvo Cars nu ett pilotprojekt som har i syfte att möta dessa behov.

LÄS MER: Volvo kan vinna stort USA-pris

 

Volvo erbjuder tjänster

Nu lanserar de en serie av concierge-tjänster som är en del av mobila plattformen Volvo On Call.

Pilotprojektet äger rum i San Francisco och ska så småningom inkludera 300 Volvoägare.

– Föreställ dig att du parkerar bilen utanför jobbet på morgonen, och när det är dags att köra hem efter arbetsdagen så sätter du dig i en bil som har varit inne på service, som är tvättad och tankad. Det är den typen av tjänster som vi vill kunna erbjuda våra kunder, säger Björn Annwall, Senior Vice President, Global Consumer Experience på Volvo Car Group, i ett pressmeddelande.

– Våra undersökningar visar att människor lägger flera timmar varje vecka på den här typen av små ärenden – det är tid som vi vill ge tillbaka till Volvo-förarna, så att de kan göra något annat i stället.

LÄS MER: Volvo sågas av kunderna

 

Öppnas med digital kod

Kunderna kommer använda sig av en app för att beställa någon utav tjänsterna. Förfrågningar skickas sedermera till en av Volvo auktoriserad tjänsteleverantör som utför tjänsterna.

Tjänsteleverantören får en digital kod via appen som endast fungerar på den platsen vid en specifik tidpunkt.

Efter att kunden fått sin bil tankad, tvättat eller servad och återlämnad blir koden ogiltig.

– Vi strävar efter att göra livet lite enklare genom att använda oss av den senaste uppkopplade tekniken i en lättanvänd app för smartphones, säger Björn Arnwall.

Lämna ett svar